Vakantieregels (28-03-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Vakantieregels

Vakantieregels (28-03-2019)

Per kalenderjaar kunt u maximaal 4 weken (28 dagen) met behoud van uitkering naar het buitenland. De reden van uw verblijf kan verschillend zijn: vakantie, familiebezoek, een begrafenis of revalideren. Echter altijd geldt: na 28 dagen stopt uw uitkering.

Voor een verblijf buiten uw woonplaats in Nederland is er geen maximum periode. Wel moet u uw woonruimte aanhouden en uw verblijf elders is tijdelijk.

Bespreek het met uw casemanager

Bij uw uitkering horen verplichtingen. Meestal heeft u afspraken over een traject. Het is belangrijk dat u die afspraken nakomt. U kunt daarom niet altijd langere tijd wegblijven. Om problemen met uw uitkering te voorkomen, bespreekt u dit vóór vertrek. Afhankelijk van uw situatie is dit uw casemanager Werk of Activering, of uw trajectbegeleider. Bespreekt u uw verblijf buiten uw woonplaats niet met hen? Of hoorde u dat u niet kunt vertrekken en u vertrekt toch? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering.

Arbeidsverplichtingen

Of u nu thuis, in het buitenland of buiten uw woonplaats in Nederland verblijft, de arbeidsverplichtingen en de afspraken over uw traject blijven altijd gelden. U kunt dus niet 4 weken thuis ‘vakantie’ houden. Blijft u thuis, dan hoeft u dit niet te melden.

Melding indienen

Als u uw wens om langere tijd buiten uw woonplaats (in binnen- of buitenland) heeft besproken, stuurt u daarna een formulier in. Dit kan digitaal of via een papieren formulier. Stuur uw melding 4 weken vóór vertrek in. Gaat u naar het buitenland? Dan krijgt u een brief van ons. Als u in Nederland blijft, krijgt u geen brief.

Meer informatie

Op www.ijsselgemeenten.nl onder vakantie aanvragen vindt u informatie en meldingsformulieren. Het online formulier kunt u ook invullen op een tablet of smartphone. Wel zo snel en makkelijk. Of u vraagt het formulier bij onze informatielijn aan.