Uw kinderen kunnen meedoen! (05-07-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Uw kinderen kunnen meedoen!

Uw kinderen kunnen meedoen! (05-07-2021)

School, sport, uitstapjes… Uw kind doet graag mee. Dat kost vaak (veel) geld. Daarom is er extra geld voor gezinnen met minder inkomen. Hier kunt u lezen over de mogelijkheden. Veel gezinnen vragen het extra geld al aan. Als het nodig is, doet u dat ook. Zo doen ook uw kinderen mee!

Jeugdfonds Sport & Cultuur Capelle en Zuidplas

Kinderen in voetbalteneus, een jongen schopt de bal

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt (mee) aan sportclub, muziek- of dansles. Dit geldt voor kinderen uit Capelle en Zuidplas van 4 tot en met 17 jaar. Ook voor zwemles kan het Jeugdfonds betalen voor kinderen vanaf 5 jaar. Dit geldt in Capelle voor zwembad Aquapelle en in Zuidplas bij het Polderbad.

Aanvragen via een contactpersoon

Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt u aan via een contactpersoon of intermediair, zoals een leraar. Maar ook een medewerker van het sociaal team, het CJG of Stichting Leergeld. Deze contactpersoon doet een aanvraag voor uw kind. Het Jeugdfonds betaalt aan de club of vereniging.

Capelle: Meer informatie vindt u op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds.

Zuidplas: zie www.zuidplas.nl/kindpakket voor meer informatie.

Voorzieningenfonds Krimpen

Het Voorzieningenfonds van Krimpen geeft een bijdrage voor activiteiten op gebied van sport, hobby of cultuur. U kunt elk jaar maximaal € 300,- per gezinslid krijgen (ook voor volwassenen)! Ook voor de ouderbijdrage van een schoolreis of werkweek, of de Rotterdampas kunt u een vergoeding krijgen. Meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/voorzieningenfonds

Schoolkosten

Bijna alle scholen sturen een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daarvan betaalt de school bijvoorbeeld het schoolreisje. Daarnaast moet u soms betalen voor een studiereis of is speciale kleding nodig. Denk aan een overall, schort of sportkleding. Voor deze kosten kunt u extra geld aanvragen. Dit geldt voor kinderen op de lagere of middelbare school of op het MBO. Zit uw kind op het HBO of universiteit dan krijgt u geen geld van ons. U kunt dan een bijdrage vragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO): zie www.duo.nl.

Elke gemeente heeft een eigen manier om deze kosten te vergoeden. De aanvraag doet u bij ons.

Capelle: Meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/schoolkosten

Krimpen: Meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/voorzieningenfonds

Zuidplas: Meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/schoolkinderen

Een fiets of laptop

Stichting Leergeld betaalt voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar mee aan bijvoorbeeld schoolreizen. Of ze geeft een fiets aan kinderen op het voortgezet onderwijs. Voor kinderen vanaf groep 7 kunt u een laptop aanvragen. Verder betaalt ze soms voor sociale- en culturele activiteiten.

Een aanvraag doet u het liefst via www.leergeldijssel.nl. Iemand van Leergeld komt dan bij u thuis op bezoek. In deze coronatijd gaat dat soms anders. Stichting Leergeld betaalt rechtstreeks aan school, vereniging of winkel.

Belangrijk: kijk eerst of u van een andere regeling gebruik kunt maken. Bijvoorbeeld de bijdrage voor schoolkosten, het Jeugdfonds Sport & Cultuur of de mogelijkheden van de school.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel, www.leergeldijssel.nl.

e-mail: info@leergeldijssel.nl

Telefoon: 010 – 442 63 95

Hulp bij het aanvragen

Capelle: Ga voor hulp naar de wijkwinkels. Op www.welzijncapelle.nu onder ‘huis van de wijk’ staan de adressen en openingstijden.

Krimpen: De Krimpenwijzer helpt u. Openingstijden staan op www.krimpenwijzer.nl of bel 0180 – 51 75 90.

Zuidplas: Ga naar een Postkamer van stichting ZO!