Training klantenservice online (15-12-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Training klantenservice online

Training klantenservice online (15-12-2020)

Al een paar jaar werken we op het Werkplein samen met VANAD. Dit bedrijf verzorgt voor veel bedrijven de online en telefonische klantenservice. Ze zijn hiervoor altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Iets voor u?

VANAD Certificering

VANAD Certificering (Foto: IJsselgemeenten)

Wie aan het werk wil als medewerker klantenservice krijgt eerst een training. Wie het examen haalt krijgt een certificaat van de Klantenservicefederatie (KSF). Kort geleden was weer een training. Door corona online dit keer. De 5 eerste deelnemers online kunnen trots op zichzelf zijn. Zij zijn allemaal geslaagd!

Online uitdaging

“We zijn al langer bezig onze trainingen meer digitaal te maken”, vertelt trainer Lindsey. “Het omzetten van de lessen in de klas naar digitaal was daarom niet de grootste uitdaging. We maakten ons vooral zorgen of we via een beeldscherm de deelnemers wel goed konden aanmoedigen en enthousiast maken. Je mist online een deel van de lichaamstaal”.

Training

De training heet AanZet en is bedoeld voor mensen die al een tijd niet gewerkt hebben. Het duurt 5 weken. In de eerste 4 weken zijn er 4 dagen training. In de laatste week is het examen. Het gaat verder dan een vakopleiding van de KSF. Het doel is dat de deelnemers ook persoonlijk groeien en dat ze enthousiast worden.

Aan het werk

Na de training hebben nu 2 deelnemers voor langere tijd een baan gekregen, bij Ben en T-Mobile. De nieuwe omgeving waar ze gaan werken is wel even wennen. “Wij helpen ze hierbij”, zegt Lindsey.

Ook werken bij een klantenservice?

Denkt u dat het werk bij een klantenservice iets voor u is? Bespreek dit dan met uw casemanager Werk. Meer informatie staat in onze vacaturebank: www.ijsselgemeenten.nl/vacaturebank. De inloggegevens staan in de brief bij de nieuwsbrief. Of vraag erom bij uw casemanager.