Statushouders werken in tuinbouw (16-07-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Statushouders werken in tuinbouw

Statushouders werken in tuinbouw (16-07-2019)

Op 11 juni zetten 9 statushouders uit Zuidplas en Capelle hun handtekening onder een contract met Veldwerk Uitzendbureau.

Foto Werkplein: 8 van 9 statushouders met een contract op de foto voor het Werkplein.

Foto Werkplein: 8 van 9 statushouders met een contract

Frans van der Meij, directeur IJsselgemeenten, was erbij. Hij zei: “Ik heb heel veel respect voor de keuzes die jullie in jullie leven hebben gemaakt. En vind het enorm goed dat jullie met behulp van dit traject zelf de regie over jullie leven in handen hebben genomen. Werk helpt je een nieuwe toekomst op te bouwen en maakt je onafhankelijk. Ik ben trots op jullie en wens jullie heel veel succes en voorspoed.”

Dit was de afsluiting van een traject naar werk. De gemeente Zuidplas heeft het traject gestart en Capelle is hierbij aangesloten. Veldwerk Uitzendbureau gaf de mensen daarvoor een training. Deze startte in november 2018. De 9 deelnemers leerden tijdens de training de Nederlandse gebruiken en regels op het werk. Ze leerden ook het werk in kassen en tuinbouw kennen. Belangrijk was daarvoor ook de taal die ze op het werk nodig hebben.

Werken in de kas

De hele groep gaat een half jaar in de kas werken bij een bedrijf in Bleiswijk. Veldwerk Uitzendbureau zorgt voor vervoer. Een aantal mensen is nog bezig met inburgeren. De casemanagers van het Werkplein hebben geregeld dat zij hun cursus in de avond kunnen doen.