Social return heeft nieuwe spelregels (08-10-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Social return heeft nieuwe spelregels

Social return heeft nieuwe spelregels (08-10-2020)

Als u een opdracht krijgt van een gemeente in de regio, vraagt de gemeente een tegenprestatie. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door iemand met een uitkering in dienst te nemen. Dit is de Social Return. In oktober 2019 zijn nieuwe spelregels social return vastgesteld.

Deze regels gelden voor alle gemeenten in de arbeidsmarktregio Rijnmond en overige partners van Rotterdam, waaronder ook Havensteder. De regels gelden voor opdrachten die na oktober 2019 zijn gegeven.

De regels sluiten beter aan bij de behoeften en wensen van werkzoekenden en werkgevers.  Zo krijgen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen op duurzaam werk of een opleiding. Bedrijven mogen nu de volgende zaken meetellen in hun social return opgave:

• medewerkers 2 jaar inzetten. Dit was eerst 1 jaar. Dit wordt nog aantrekkelijker gemaakt door een langdurig dienstverband beter te belonen.
  •  een opleiding aanbieden, zoals een taaltraining of scholing specifiek voor een sector, bijvoorbeeld een VCA diploma of een lascertificaat.
  • maatschappelijke activiteiten, zoals een gastles of activiteiten gericht op taalontwikkeling of armoede.
  • een inkooporder bij sociaal ondernemers of sociale werkvoorziening. Dit draagt indirect ook bij aan meer werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nieuw registratiesysteem

In februari zijn we met de regio gestart met een nieuw registratiesysteem WIZZR. In dit systeem kunt u de invulling van de verplichting registreren. Van het WSPR ontvangt u hiervoor een login. Het is de bedoeling dat u zelf de bewijslast toevoegt en ook facturen, van bijvoorbeeld opdrachten bij een sociale onderneming, kunt u zelf uploaden. Er wordt nog hard gewerkt aan het implementeren van het systeem. Regelmatig zijn er nog verbeteringen. Met vragen over het systeem kunt u terecht bij de helpdesk van het WSPR via socialreturn@rotterdam.nl of 010-4985993

Vragen over social return

Voor algemene vragen en vragen over verplichtingen bij de gemeente Capelle aan den IJssel kunt u contact opnemen met Ingrid van Groenestein, accountmanager social return bij de gemeente Capelle. E-mail: socialreturn@capelleaandenijssel.nl

Wilt u aan de slag en zoekt u mensen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met WSPR IJsselgemeenten. E-mail: wsp@ijsselgemeenten.nl

Filmpje

In dit filmpje van Werkgeversservicepunt Rijnmond (WSPR) kunt u zien waarom we social return inzetten.