Simone werkt bij Hello Carwash (15-04-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Simone werkt bij Hello Carwash

Simone werkt bij Hello Carwash (15-04-2021)

Met veel plezier werkt Simone als horecamedewerker bij Hello Carwash. Ze heeft leuk werk én contact met mensen. Dat geeft haar zelfvertrouwen. “Ik dacht altijd: wie gaat mij aannemen?”

Sinds augustus 2020 werkt Simone bij Hello Carwash.

Sinds augustus 2020 werkt Simone bij Hello Carwash. (Foto: WSPR)

Simone werkt sinds augustus 2020 bij Hello Carwash. Daar is ze met hulp van onder andere IJsselgemeenten gekomen. Op zaterdag en zondag werkt ze 4 uur per dag. Ze helpt mee in de kantine met koffie zetten, ijsjes scheppen, tosti’s maken, schoonmaken en de kassa bedienen. “Ik heb een chronische ziekte en een angststoornis”, vertelt Simone. “Daarom is het lastig voor mij om te solliciteren. Ik heb daarom het Werkplein gevraagd of zij mij konden helpen. Ik wilde al heel lang werken, maar dacht altijd: wie gaat mij aannemen zonder aanpassingen op de werkvloer?”

Arbeidsmakelaar Joël begeleidde Simone. “Samen keken we wat ik leuk werk vind en naar mijn interesses. Ik wilde graag met mensen werken, juist om mijn angsten te overwinnen. We kwamen bij Hello Carwash terecht. Joël ging mee naar de sollicitatie en zorgde voor goede begeleiding. Daardoor ben ik aangenomen.”

Investering

Robin is HR-manager van Hello Carwash en vervolgt: “Joël nam contact met ons op. Hij wilde graag een aantal kandidaten voorstellen. Met hen hebben we gesprekken gehouden en gekeken of er een klik was. Nu hebben we 2 mensen in dienst en 1 in een Garantiebaan. We zijn heel blij met deze regeling. We stoppen energie in mensen en dat willen we zeker blijven doen.”

De functie van Simone is speciaal voor haar gemaakt. Robin: “We hebben gekeken welk werk zij het beste kan doen. Zo werkt ze in het weekend, als het drukker is, op de horeca-afdeling. Met lunchtijd helpt een collega. Zo is het wat makkelijker voor haar en heeft ze meer zekerheid, omdat er altijd een collega bij is.”

Meedoen

De HR-manager ziet ook een verbeterpunt in de social return regeling. “De begeleiding vanuit de gemeente kan beter. Niet zozeer richting de persoon, maar op administratief gebied. Je krijgt heel veel informatie en documenten die je moet invullen en eisen waaraan je moet voldoen. Dat kan duidelijker en makkelijker. Maar al met al ben ik eigenlijk erg positief verrast. Ik heb veel contact gehad met Joël en we hebben nog meer mensen aan werk kunnen helpen.”

Ook Simone is positief: “Sinds ik hier werk heb ik meer zelfvertrouwen en durf ik in contact te komen met mensen. Door corona is het café nu dicht. Daarom werk ik nu alleen achter de kassa. Wel is mijn contract pas verlengd. Ik wilde altijd heel graag werken. Het hoort bij volwassen worden. En die kans heb ik nu gekregen. Ik doe weer mee in de maatschappij, ik kan niet beschrijven hoe fijn dat is.”