Schuld bij ons? Bel voor een regeling! (02-10-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Schuld bij ons? Bel voor een regeling!

Schuld bij ons? Bel voor een regeling! (02-10-2018)

Het kan gebeuren dat u teveel uitkering van ons heeft gekregen. Bijvoorbeeld als we een wijziging niet meer op tijd voor de betaling kunnen verwerken. U betaalt dit geld dan terug. Soms gaat het om een paar tientjes. Het kan echter ook een groter bedrag zijn. Dat kunt u dan waarschijnlijk niet in 1 keer terugbetalen. In dat geval treffen we een betaalregeling met u. Heeft u nog een uitkering van ons? Dan verrekenen we meestal iedere maand een bedrag met uw uitkering. We houden dan rekening met uw beslagvrije voet. Dat is het bedrag dat u minimaal moet overhouden om van te leven.

Strip schuldaflossing

Doe zelf een voorstel voor een bedrag

Heeft u geen uitkering meer van ons of is verrekenen toch niet mogelijk? Dan betaalt u het bedrag zelf aan ons terug. Lukt dat niet in 1 keer, dan kunnen we een aflossingsbedrag afspreken. U kunt een vragenformulier met uw inkomensgegevens opsturen. Wij berekenen dan het aflosbedrag. U kunt ook zelf een aflosvoorstel doen. Wij bekijken dan of het een reĆ«el voorstel is. Dit hangt af van de hoogte van de schuld en uw inkomen.

Samen zoeken we een oplossing

Team Debiteuren gaat over het terugbetalen. U kunt hen altijd mailen via debiteurensoza@ijsselgemeenten.nl of op werkdagen bellen: 010 - 284 84 57 (tussen 8.00 en 12.00 uur). We zoeken dan samen naar een oplossing. Neem in ieder geval altijd contact met ons op. Zo voorkomt u problemen zoals beslaglegging op uw inkomen en bezittingen.