Rapport: u gaf ons een 7,3 (02-07-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Rapport: u gaf ons een 7,3

Rapport: u gaf ons een 7,3 (02-07-2021)

Deze winter vroegen wij aan ongeveer 1300 van u: hoe tevreden bent u met onze hulp en service? Ook hebben we 13 klanten gesproken. We vroegen speciaal naar uw ervaringen tijdens corona. Het eindcijfer dat we kregen was een 7,3. Dat is bijna gelijk aan het cijfer van 2019: 7,4.

Ervaringen tijdens corona

Van de mensen die meededen met ons onderzoek vindt de helft dat de service hetzelfde is als eerder. 7% vindt het zelfs verbeterd. En 13% vindt dat het minder is geworden. U vindt dat de verschillende digitale mogelijkheden goed werken. Uw casemanager is zo zelfs beter bereikbaar. De mensen die minder tevreden zijn, missen het (persoonlijke) contact.
Ook vinden mensen onze besluiten en informatie duidelijk. Een deel van de mensen is over dit laatste helemaal niet tevreden.

Wat kan beter?

Over het algemeen bent u tevreden. Toch zien we dingen die beter kunnen:

  • U kon tot 12.00 uur naar ons bellen. Mensen die in de ochtend werken vonden het moeilijker om te bellen of langs te komen. Door corona is het sowieso al lastiger om ons te bereiken. Daarom is onze informatielijn sinds 1 juni tot 14.00 uur open. Ook de balie (op afspraak) is op dinsdag en donderdag tot 14.00 uur open.
  • Bij een aanvraag gaan we nog beter kijken daar de persoonlijke en financiĆ«le situatie van de aanvrager.
  • We gaan kijken of we mensen meer kunnen bellen als (we denken dat) die door corona veel alleen zijn.
Top