Proef met digitaal huisbezoek uitgebreid (21-06-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Proef met digitaal huisbezoek uitgebreid

Proef met digitaal huisbezoek uitgebreid (21-06-2021)

Tijdens corona zijn we een proef gestart met digitale huisbezoeken via de smartphone. Daarmee onderzochten we het recht op een uitkering. De reden voor deze proef was dat door de coronaregels persoonlijke huisbezoeken (bijna) niet meer mogelijk waren. De ervaringen tot nu toe zijn goed. Nu is in de app een extra mogelijkheid toegevoegd: het videobellen.

De proef loopt tot het einde van dit jaar. Tijdens de proef onderzoeken we de ervaringen van de medewerkers en bewoners. Ook kijken we hoe goed het zo werkt.

Goede ervaringen

De ervaringen van het afgelopen jaar zijn positief. Met het videobellen verbeteren we onze service verder. We zijn blij met de mogelijkheden die de techniek ons biedt. Wij kunnen zo weer de informatie krijgen die voor ons werk nodig is. Ook de mensen zijn blij dat er zo weer persoonlijk contact is. Ze vinden het prettig dat ze geen controleurs meer in huis hoeven te ontvangen. Met de app kunnen ze zelf de nodige informatie doorgeven. Een medewerker van ons helpt de mensen daarbij in het videogesprek. Daarnaast vinden de gebruikers deze app bij de moderne tijd passen.

Top