Problemen door toeslag kinderopvang (15-04-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Problemen door toeslag kinderopvang

Problemen door toeslag kinderopvang (15-04-2021)

Heeft de Belastingdienst uw toeslag voor kinderopvang stopgezet tussen 2005 en 2019? En bent u daardoor in de problemen gekomen? Moest u geld terugbetalen?

Speelgoed kinderopvang

Speelgoed kinderopvang (Foto: Lotte Sprengers)

Veel slachtoffers hebben problemen gekregen. Heeft u veel last van stress? Zijn er problemen in uw relatie of gezin ontstaan? Moest u stoppen met werken, omdat uw kind niet meer naar de opvang kon? Heeft u geldzorgen en problemen met het betalen van rekeningen? Dan kunt u hulp krijgen.

Belastingdienst

De Belastingdienst geeft toe dat ze te streng is geweest en onterecht mensen heeft beschuldigd van fraude. Naast excuses krijgen erkende slachtoffers een financiële vergoeding. Verder kan de Belastingdienst uw schulden kwijtschelden en biedt ze gratis rechtshulp aan slachtoffers. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website: services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/ of bel: 0800 - 2 358 358 (gratis).

Uw uitkering

Krijgt u een vergoeding van de Belastingdienst? Dat heeft geen gevolgen voor uw uitkering. Vertel het wel aan ons. Wij zetten het dan in uw persoonlijke dossier. Dit voorkomt vragen. U kunt dit aan ons doorgeven via socialezaken@ijsselgemeenten.nl of het wijzigingsformulier op www.ijsselgemeenten.nl/wijziging

Hulp van uw gemeente

Als u in de problemen bent geraakt, is financiële vergoeding niet altijd genoeg. De Belastingdienst heeft daarom aan de gemeenten gevraagd om te helpen met andere zaken. Uw gemeente kan u helpen bij:

• problemen met de verhuurder
  • schulden
  • inkomen
  • het invullen van formulieren
  • het vinden van werk
  • stress en depressie
  • de zorg of de opvoeding van uw kinderen
  • rechtshulp
  • stopzetten van gemeentelijke vorderingen

Meldt u zich daarom ook bij uw gemeente. Zo kunt u laten weten of u hulp nodig heeft. En zo ja, welke hulp. Heeft u nu geen hulp nodig? Ook dan hoort uw gemeente dat graag. Zo krijgen ze een goed beeld van de situatie van alle slachtoffers. U kunt later ook altijd nog contact met uw gemeente opnemen.

Capelle

U kunt mailen naar: meldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl of bellen naar 010 284 86 88. Meer informatie staat op de website: www.capelleaandenijssel.nl/toeslagen

Krimpen

U kunt contact opnemen met de KrimpenWijzer op telefoonnummer 0180-517 590 of e-mail: info@krimpenwijzer.nl. Websites met meer info: www.krimpenaandenijssel.nl en www.krimpenwijzer.nl Zoek op kinderopvangtoeslagaffaire.

Zuidplas

U kunt contact opnemen met het Sociaal Team. Bel daarvoor: (0180) 330 300 (op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur). Na 12.30 uur wordt er een notitie gemaakt. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalteam@zuidplas.nl.