Problemen door de toeslagenaffaire? Meld u bij uw gemeente! (20-01-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Problemen door de toeslagenaffaire? Meld u bij uw gemeente!

Problemen door de toeslagenaffaire? Meld u bij uw gemeente! (20-01-2021)

Heeft de Belastingdienst uw toeslag voor kinderopvang stopgezet tussen 2005 en 2019? En bent u daardoor in de problemen gekomen?

Heeft u veel last van stress? Zijn er problemen in uw relatie of gezin ontstaan? Moest u stoppen met werken, omdat uw kind niet meer naar de opvang kon? Heeft u geldzorgen en problemen met het betalen van rekeningen? Dan kan uw gemeente helpen.

Denk aan hulp bij:

• problemen met de verhuurder
  • schulden
  • inkomen
  • het invullen van formulieren
  • werk vinden
  • stress en depressie
  • de zorg of de opvoeding van uw kinderen
  • rechtshulp

Capelle aan den IJssel

In Capelle kunt u zich melden bij een meldpunt.

• Stuur een e-mail naar:

meldpuntkinderopvangtoeslag@capelleaandenijssel.nl

Schrijf in de mail:

• uw naam
  • uw telefoonnummer
  • beschrijf kort uw problemen. U kunt uw situatie later verder uitleggen in een telefoongesprek.

Op de website van gemeente Capelle vindt u meer informatie.

Krimpen aan den IJssel

In Krimpen kunt u voor hulp bij problemen contact opnemen met de KrimpenWijzer. Bel daarvoor: 0180-517 590 (op werkdagen van 8.30 – 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@krimpenwijzer.nl

Zuidplas

In Zuidplas kunt u zich voor hulp melden bij het Sociaal Team. Bel daarvoor: (0180) 330 300 (op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur). Na 12.30 uur wordt er een terugbel notitie gemaakt. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld. U kunt ook een e-mail sturen naar sociaalteam@zuidplas.nl.

Vergoeding Belastingdienst

De gemeenten betalen u geen vergoeding. Dat doet de Belastingdienst. Daarvoor moet u zich melden bij het Serviceteam Kinderopvangtoeslag:

Aanmelden voor een vergoeding

Of bel 0800-23 58 358 (gratis)

Dit is voor ouders van wie de Belastingdienst de toeslag voor kinderopvang heeft stopgezet tussen 2005 en 2019.

Binnenkort gratis juridische hulp

De Belastingdienst werkt aan gratis juridische hulp aan ouders die slachtoffer zijn in de kinderopvangtoeslagaffaire. Sociaal Advocaten helpen dan bij het hersteltraject Kinderopvang Toeslagen. Begin februari is meer duidelijk over hoe en waar ouders zich kunnen aanmelden.

Er zijn advocaten die hoge vergoedingen vragen voor hun hulp. Dit is dus niet nodig. Ook heeft u geen advocaat nodig voor de 30.000 euro vergoeding.

Gratis betrouwbare rechtshulp