Prijs voor echtpaar uit Nieuwerkerk (05-01-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Prijs voor echtpaar uit Nieuwerkerk

Prijs voor echtpaar uit Nieuwerkerk (05-01-2021)

Vrijwilligers Marcel Roozendaal en Laurènce van de Polder uit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn ware kampioenen. IJsselgemeenten heeft hen voorgedragen bij het bedrijf CompetenSYS* dat elk jaar een landelijke decemberactie organiseert. Dit doen zij om mensen die goed doen in het zonnetje te zetten. Uit alle inzendingen werden 11 goede doelen geloot waaronder de inzending van IJsselgemeenten. Op 28 december reikten wethouder Jan Willem Schuurman en Petra Oliehoek – van Es van IJsselgemeenten de prijs van € 250,00 uit aan het echtpaar.

Prijsuitreiking Competensys

Allebei zetten ze zich in voor de gemeenschap. Laurènce rijdt op het busje bij het leerlingenvervoer, ASVZ en Pameijer. Daarnaast was ze mantelzorger voor haar moeder en zorgt zij voor haar dochter met haar tweeling. Samen zijn ze een inspiratie voor anderen. Ze brachten onder andere voedselpakketten van de Stichting “Ik ben WIJ” in Katendrecht rond. En organiseerden het afgelopen jaar verschillende acties in coronatijd. Bijvoorbeeld een gymles samen met Stichting Zuidplas voor de flat waar ze wonen. Ook lieten ze omwonenden via een luidspreker weten dat zij graag boodschappen doen voor hun buren. Daarnaast zijn ze samen vrijwilliger bij de UitBus Plús Zuidplas. Voor deze stichting gaan ze twee keer per maand met ouderen op stap. Laurènce als chauffeur en Marcel als begeleider. Ook brengen zij, op eigen initiatief, al 4 jaar 2 x per week de overgebleven salades en maaltijden van De Goudreignet rond bij ouderen en minder bedeelden in Nieuwerkerk. Verder is Marcel al 5 jaar vrijwilliger bij het bestuur van de Vereniging Overkoepelend Orgaan Hoogbouwflats (VOOH).

Dankbaar

Wethouder Jan Willem Schuurman: “We mogen dankbaar zijn voor de inzet van vrijwilligers zoals Marcel en Laurènce in onze gemeente. Ondanks hun persoonlijke situatie staan ze altijd klaar voor anderen. Steeds verzinnen ze acties om een lichtpuntje in andermans leven te zijn. We zijn daarom ook heel blij dat zij gewonnen hebben. Deze prijs hebben ze meer dan verdiend.”

Knijpen

“Toen we het telefoontje kregen dat we hadden gewonnen, heb ik Marcel gevraagd me even te knijpen,” vertelt Laurènce. “Ik kon gewoon niet geloven dat het waar was. Wij worden zo blij van het blij maken van anderen. We voelen we ons nu rijker dan ooit.”

*CompetenSYS is een systeem voor het vaststellen van diagnoses en matchen van werkgevers met werkzoekenden. Ze werken voor o.a. Rijksoverheid en gemeenten, waaronder IJsselgemeenten.