Paul werkt als monteur (24-09-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Paul werkt als monteur

Paul werkt als monteur (24-09-2021)

Sinds 25 augustus is Paul aan de slag bij H.J. van Sabben Schuifventilatieroosters B.V.

Paul tussen de schuifventilatieroosters bij HJ van Sabben BV Schuifventilatieroosters (Foto: Jan Kok)

Hoe bent u bij dit bedrijf terecht gekomen?

“Arbeidsmakelaar Arie Visser belde mij op. Hij vroeg of ik wilde werken als monteur van schuifventilatieroosters. Ik ben niet opgeleid voor dit werk. Maar gelukkig wilde het bedrijf het aan mij leren. Ik ben al enkele jaren werkloos, maar ik heb veel ervaring in de techniek. Dus zag ik dit werk wel zitten. Arie zorgde voor een gesprek met Henk van Sabben, de eigenaar van het bedrijf.”

Een nieuwe kans

“Ik was al enkele jaren op zoek naar een baan en solliciteerde veel. Het was soms best moeilijk om gemotiveerd te blijven. Soms heb je gewoon een kans nodig bij een bedrijf. Die kans heb ik nu gekregen.”

Direct aan de slag

Henk van Sabben: “Wij zaten te springen om mensen. Na een prettig sollicitatiegesprek hebben we Paul aangenomen. Het kost als werkgever wat extra inzet in de proefperiode. Want iemand moet het werk nog leren. Maar Paul pikt alles gelukkig snel op. Sinds 6 september rijdt hij daarom al zelfstandig door het land voor onze klanten.”

Heeft u nog een boodschap voor anderen?

“Als 50+er (Paul is 58 jaar) is het vaak moeilijker om weer werk te vinden. Het belangrijkste is dan om niet op te geven. Ik heb 25 jaar gewerkt bij de NS als onderhoudsmonteur spoorwegen. Daarna heb ik ook gewerkt als medewerker beveiliging en vliegtuigmonteur. Helaas duurde dat nooit lang. Henk vult aan: ”Je moet ook een baan wíllen vinden en je hiervoor inzetten. Paul is enthousiast en zo kan hij tot aan zijn pensioen bij ons werken.”

Veel vraag naar technisch personeel

Op dit moment is er veel vraag naar technisch personeel. U hebt niet altijd een opleiding of werkervaring in die richting nodig. Heeft u ook interesse in een baan in de techniek? Vraag dan bij uw casemanager op het Werkplein IJsselgemeenten naar de mogelijkheden.

Top