Op zoek naar leuk en nuttig vrijwilligerswerk (28-03-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Op zoek naar leuk en nuttig vrijwilligerswerk

Op zoek naar leuk en nuttig vrijwilligerswerk (28-03-2019)

Vrijwilligerswerk is er in vele vormen en kan een goede tijdsbesteding zijn. U doet nuttige ervaring en leuke contacten op en leert (nieuwe) vaardigheden. Ook staat het goed op uw Curriculum Vitae (CV). Daarmee kan het een tussenstap zijn naar betaald werk.

Spelregels vrijwilligerswerk

Voor het doen van vrijwilligerswerk gelden een aantal spelregels. Dit betekent dat het vrijwilligerswerk:

• in uw plan van aanpak (richting een baan) past;
  • een betaalde baan niet in de weg staat. Wanneer u een betaalde baan heeft gevonden, kunt u uw vrijwilligerswerk tijdens andere uren blijven doen;
  • geen werk mag zijn waarvoor iemand zonder uitkering betaald zou krijgen.

Vindt u zelf vrijwilligerswerk? Bespreek dan met uw casemanager of u dit kunt gaan doen en het in uw traject past.

Vrijwilligerswerk vinden

Er is altijd wel iets te doen dat bij u past. Bijvoorbeeld als gezelschap mee op stap, koken met verstandelijk beperkten, klusjes doen in de tuin of in huis, hulp bij boodschappen doen, voorlezen op school, budget- of taalmaatje, bij organisaties als de Zonnebloem en het Leger des Heils en in een zorginstelling. Er zijn vele vacatures. Iedere gemeente heeft een centraal punt waar u vrijwilligerswerk kunt vinden. U kunt trouwens ook vrijwilligerswerk in een andere gemeente doen.

Capelle:

het VrijwilligersInformatiePunt (VIP) aan de De Linie 7e in Capelle. Het VIP is op werkdagen open van 9.00 tot 16.00 uur, telefoon: 010 – 264 02 20. Kijk voor meer informatie op www.welzijncapelle.nu. Vrijwilligersvacatures zijn ook te vinden op www.CapelleDoet.nl.

Krimpen:

het Vrijwilligersloket in het gezondheidscentrum aan de Groenendaal 1 in Krimpen. Het loket is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur (en op dinsdag en donderdag tot 16.00 uur). U kunt ook bellen: 0180 – 51 58 40 of een e-mail sturen vrijwilligers@krimpenwijzer.nl. Kijk voor meer informatie op www.krimpenwijzer.nl.

Zuidplas:

het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) in De Hoed (eerste etage) aan het Oranjepad 4-10 in Nieuwerkerk. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur langskomen. Graag van te voren even bellen naar 06 – 14 76 34 09. Een e-mail stuurt u naar vip@welzijnzuidplas.nl. Kijk voor meer informatie op  www.welzijnzuidplas.nl of www.inwonersvoorelkaar.nl.

(On)kostenvergoeding

Sommige organisaties bieden een onkostenvergoeding aan hun vrijwilligers. Als vrijwilliger mag u maximaal € 170,- per maand (maximaal € 1.700,- per jaar) onkostenvergoeding ontvangen bovenop uw uitkering. Dit bedrag is gelijk aan het bedrag dat de Belastingdienst hanteert.

Coördinator vrijwilligerswerk

Op het Werkplein werkt een coördinator vrijwilligerswerk die samen met u naar vrijwilligerswerk kan zoeken dat bij u past. Voor aanmelding of informatie stuurt u een e-mail naar socialezaken@ijsselgemeenten.nl of belt u onze informatielijn: 010 – 284 84 57.