Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons (15-04-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons

Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons (15-04-2021)

Door corona is de kans groot dat ook de zomer van 2021 er anders uitziet. We weten niet of we naar het buitenland kunnen. Misschien heeft u al besloten om dit jaar in Nederland te blijven. Als u op vakantie gaat moet u dit aan ons vertellen. Of het nu in het buitenland of in Nederland is.

Fietsvakantie

U mag per kalenderjaar maximaal 4 weken (28 dagen) met behoud van uitkering naar het buitenland. De reden van uw verblijf in het buitenland maakt niet uit. Altijd geldt: na 28 dagen stopt uw uitkering.

Voor een verblijf buiten uw woonplaats in Nederland geldt geen maximum periode. Wel moet het tijdelijk zijn en mag u uw woning niet opzeggen.

Bespreek uw vakantie met uw casemanager

Veel mensen hebben afspraken over hun inzet voor werk. U kunt daarom niet altijd lang wegblijven. Bespreek vóór vertrek met uw casemanager Werk of Activering of uw trajectbegeleider: wanneer en hoe lang u weg wilt en waar u heen gaat. Doe dit ook als u geen afspraken over werk (vinden) heeft gemaakt of nu geen afspraken heeft door corona. Bespreekt u uw verblijf buiten uw woonplaats niet met hen? Of hoorde u dat u niet weg kunt en u vertrekt toch? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering.

Arbeidsplicht

Of u nu thuis, in het buitenland of buiten uw woonplaats in Nederland bent, de arbeidsplicht en de afspraken over uw inzet voor werk blijven altijd gelden. U kunt dus niet 4 weken thuis ‘vakantie’ houden. Blijft u thuis? Dan hoeft u dit niet te melden.

Meer informatie en formulier

Heeft u uw plan om weg te gaan besproken? Vul dan het formulier in op www.ijsselgemeenten.nl/vakantie. Op de website vindt u ook meer informatie. Hebt u vragen? Mail of bel dan onze informatielijn.