Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons (02-07-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons

Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons (02-07-2020)

Door het coronavirus ziet de zomer van 2020 er voor iedereen anders uit. We kunnen niet meer zo makkelijk naar het buitenland. En vaak is het ook nog onzeker of u op tijd terug kunt komen. Misschien dat u dit jaar ontdekt dat Nederland ook heel mooi is. Als u op vakantie gaat moet u dit aan ons vertellen. Of het nu in het buitenland of in Nederland is.

U mag per kalenderjaar maximaal 4 weken (28 dagen) met behoud van uitkering naar het buitenland. Dit geldt ook nu het coronavirus er is. De reden van uw verblijf in het buitenland maakt niet uit. Altijd geldt: na 28 dagen stopt uw uitkering.

Voor een verblijf buiten uw woonplaats in Nederland geldt geen maximum periode. Wel moet het tijdelijk zijn en mag u uw woning niet opzeggen.

Bespreek uw vakantie met uw casemanager

Veel mensen hebben afspraken over hun inzet voor werk. Het is belangrijk dat u zich aan die afspraken houdt. U kunt daarom niet altijd lang wegblijven. Bespreek vóór vertrek met uw casemanager Werk of Activering, of uw trajectbegeleider wanneer en hoe lang u weg wilt en waar u heen gaat. Doe dit ook als u geen afspraken over werk (vinden) heeft gemaakt of nu geen afspraken heeft door het coronavirus. Bespreekt u uw verblijf buiten uw woonplaats niet met hen? Of hoorde u dat u niet weg kunt en u gaat toch? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering.

Arbeidsplicht

Of u nu thuis, in het buitenland of buiten uw woonplaats in Nederland bent, de arbeidsplicht en de afspraken over uw inzet voor werk blijven altijd gelden. U kunt dus niet 4 weken thuis ‘vakantie’ houden. Blijft u thuis, dan hoeft u dit niet te melden.

Meer informatie en formulier

Heeft u uw plan om weg te gaan besproken? Vul dan het formulier in op www.ijsselgemeenten.nl/vakantie. Op de website vindt u ook meer informatie. Hebt u vragen? Mail of bel dan onze informatielijn.