Op vakantie? Bespreek het vooraf met ons (26-03-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Op vakantie? Bespreek het vooraf met ons

Op vakantie? Bespreek het vooraf met ons (26-03-2020)

U mag per kalenderjaar maximaal 4 weken (28 dagen) met behoud van uitkering naar het buitenland. De reden kan verschillend zijn: vakantie, familiebezoek, een begrafenis of revalideren. Echter geldt altijd: na 28 dagen stopt uw uitkering.

Voor een verblijf buiten uw woonplaats in Nederland geldt geen maximum periode. Wel moet het tijdelijk zijn en mag u uw woning niet opzeggen.

Bespreek uw vakantie met uw casemanager

Veel mensen hebben afspraken over hun inzet voor werk. Het is belangrijk dat u zich aan die afspraken houdt. U kunt daarom niet altijd langere tijd wegblijven. Bespreek vóór vertrek met uw casemanager Werk of Activering, of uw trajectbegeleider wanneer en hoe lang u weg wilt en waar u heen gaat. Doe dit ook als u geen afspraken over werk (vinden) heeft gemaakt. Bespreekt u uw verblijf buiten uw woonplaats niet met hen? Of hoorde u dat u niet weg kunt en u vertrekt toch? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering.

Arbeidsplicht

Of u nu thuis, in het buitenland of buiten uw woonplaats in Nederland bent, de arbeidsplicht en de afspraken over uw activiteiten naar werk blijven altijd gelden. U kunt dus niet 4 weken thuis ‘vakantie’ houden. Blijft u thuis, dan hoeft u dit niet te melden.

Meer informatie en formulier

Heeft u uw plan om weg te gaan besproken? Vul dan het formulier in op www.ijsselgemeenten.nl/vakantie. Op deze website vindt u ook meer informatie. Is het nog niet duidelijk? Mail of bel dan onze Informatielijn.