Op vakantie? Bespreek het eerst (16-07-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Op vakantie? Bespreek het eerst

Op vakantie? Bespreek het eerst (16-07-2019)

Gaat u met vakantie? Of bent u om een andere reden een tijdje niet thuis? Bespreek dit dan met uw casemanager Werk of Activering. Is deze akkoord, meld het dan minimaal 4 weken van te voren.

Nieuw: bespreek het met uw casemanager Werk of Activering

Bij uw uitkering horen plichten. Meestal heeft u afspraken voor een training, werk of begeleiding. Het is belangrijk dat u daar aanwezig bent. U kunt daar niet altijd langere tijd wegblijven. Een nieuwe regel is dat u voordat u vertrekt, bespreekt of u weg kunt en hoelang. U bespreekt dit met uw casemanager Werk of Activering of uw begeleider (Dus niet met uw casemanager Inkomen). Ook als u geen activiteit heeft, moet u dat bespreken. Doet u dat niet? Of hoorde u dat u niet weg kunt en u gaat toch? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkering.

Maximaal 28 dagen

Met een uitkering mag u per kalenderjaar maximaal 4 weken (28 dagen) naar het buitenland. De reden van uw verblijf kan verschillend zijn: vakantie, familiebezoek, een begrafenis of herstellen van een ziekte. Na 28 dagen in het buitenland stopt uw uitkering.

Voor overnachten buiten uw woonplaats in Nederland geldt geen maximum periode. Wel moet het tijdelijk zijn en moet u uw woonruimte houden.

Plichten blijven gelden

Of u nu thuis, in het buitenland of buiten uw woonplaats in Nederland bent, uw plichten en afspraken blijven altijd gelden. Wilt u thuis ‘vakantie’ houden, bijvoorbeeld in de schoolvakanties? Bespreek dat met uw casemanager. U hoeft geen meldingsformulier in te leveren. U moet de afspraken die u heeft voor een traject naar werk gewoon nakomen.

Melding indienen

Heeft u uw wens besproken om langere tijd weg te gaan (in binnen- of buitenland)? Stuur dan een formulier in om dit te melden. Dit kan digitaal of via een papieren formulier. Stuur uw melding 4 weken vóór vertrek in. Gaat u naar het buitenland? Dan sturen we u een brief dat het akkoord is. Als u in Nederland blijft, krijgt u geen brief.

Meer informatie

Op de pagina vakantie en verblijf buiten uw woonplaats vindt u informatie en formulieren.

Top