Onze service in tijden van corona (02-07-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Onze service in tijden van corona

Onze service in tijden van corona (02-07-2020)

We willen u en onze medewerkers beschermen tegen corona. Dus: we doen de dingen zoveel mogelijk zonder persoonlijk contact. Onze balie is nu 2 dagen open op afspraak. Wij werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken hebben we per telefoon of videogesprek. En met vragen bellen, mailen of appen we elkaar.

De regels over corona veranderen steeds. Op de pagina corona en uitkering vindt u altijd de laatste stand van zaken.

Geen afspraken

Groepsbijeenkomsten, trainingen en huisbezoeken doen we nu niet. Het contact met uw casemanager gaat via de telefoon, e-mail of een videogesprek. Dit geldt ook voor het behandelen van aanvragen. Alleen als het niet anders kan, spreken we u persoonlijk. Daarvoor hebben we onze spreekkamers aangepast.

Balie op afspraak open

De balie is op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur alleen op afspraak open. Een afspraak maakt u via www.ijsselgemeenten.nl/contact. Of bel voor een afspraak: 010 - 284 84 57 (op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur)

Brieven via de post en e-mail

Wij sturen nu brieven met de post en e-mail. Let daarom op zowel uw brievenbus als e-mailbox.

Werk vinden

In sommige beroepen is het nu lastig om werk te vinden. Bijvoorbeeld in de horeca of evenementen. Naar andere beroepen is juist veel vraag. Bijvoorbeeld als bezorger, in de zorg en in de groenvoorziening. Daar richten we ons nu meer op.

Wij zijn ook bezig om weer trajecten op te starten. U hoort van ons als dat voor u geldt.

Bij sommigen van u lukt het thuis niet goed om een videogesprek te hebben. Op het Werkplein kunt u dan via een laptop praten met uw arbeidsmakelaar die thuis werkt. Maak hiervoor een afspraak. Uiteraard zorgen we dat het veilig is. We maken alles schoon voordat u aan het gesprek begint.

Allemaal thuis

Onze medewerkers werken nu thuis. Werken zonder persoonlijk contact is natuurlijk vreemd voor iedereen. Ook voor veel van ons is het video-overleggen nieuw. Toch vinden wij en ook veel van u dat het goed gaat. Een aantal reacties zijn: “er is meer tijd om elkaar te spreken”, “geen wachttijd voor een afspraak” en “juist nu fijn om even contact te hebben”. Als het nodig is sturen we na een gesprek het verhaal ook per e-mail. Dan kunt u of iemand die u helpt alles nog nalezen.

Soms storen bij ons of bij u kinderen of andere huisgenoten. De meeste mensen begrijpen dat. Soms moeten we afspreken om op een ander moment verder te praten. We vragen hiervoor uw begrip.

Service

We doen ons best om onze service goed te houden. Heeft u vragen? We helpen u graag via de telefoon: 010 - 284 84 57 (op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur) of e-mail: socialezaken@ijsselgemeenten.nl. En als het echt niet anders kan, maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek,