Nira krijgt ervaring als jobcoach (28-03-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Nira krijgt ervaring als jobcoach

Nira krijgt ervaring als jobcoach (28-03-2019)

Nira is 26 jaar en studeerde toegepaste psychologie in Leiden. Hierna wil ze de master opleiding ‘positieve organisatie psychologie’ doen. Daarvoor startte ze met de pre-master opleiding. Een samenwerking tussen de Open en Erasmus Universiteit. En toen ging er iets mis… Nira vertelt het zelf.

Nina achter haar bureau

Ik was in Rotterdam gestart met mijn pre-master. Na een maand zag ik dat ik geen studiefinanciering had gekregen. Het bleek dat de studie viel onder de Vrije Universiteit. Daarvoor is geen recht op studiefinanciering. Ik had dus geen inkomen meer. Mijn tante wees me op een uitkering. Zodoende kwam ik bij het Werkplein terecht.

Luide stem

Bij het intakegesprek legde ik de situatie uit aan mijn casemanager Etienne. Ik vertelde dat ik graag wil doorgaan met mijn studie. Maar ook over mijn ambitie om coach te worden en dat ik al een eigen praktijk ‘Positive Life Coaching’ had opgezet. Verder dat ik graag naast mijn studie wilde werken, maar dat het mij niet lukte een bijbaantje te vinden naast mijn studie. Nu is het zo dat ik een luide stem heb. Die wordt nog harder als ik enthousiast wordt. Dit kwam nu in mijn voordeel uit want arbeidsmakelaar Erwin kon nu meeluisteren met het gesprek.

Maatwerk

Toen ik weg was heeft Erwin met Etienne gesproken over mij. Hij vroeg of hij bij het tweede gesprek aanwezig mocht zijn. Tijdens dat gesprek hebben ze me gevraagd of ik jobcoach op het Werkplein wilde worden. Het is een werkervaringsplaats met behoud van uitkering voor 1 dag in de week naast mijn studie. Want casemanager Etienne wil wel dat ik mijn pre-master afmaak.

Dit is voor mij een win-win situatie. Ik leer heel veel als jobcoach voor mensen met bijvoorbeeld een garantiebaan.

Toekomst

Mijn uitkering is tijdelijk, tot september. Dan hoop ik aan mijn master te beginnen en krijg ik weer studiefinanciering. In de toekomst wil ik gaan coachen, trainen en voorlichten met de focus op positieve psychologie voor bedrijven. Aan werknemers, leidinggevenden en directie. Bijvoorbeeld bij burn-outs of andere werk-gerelateerde problemen. Ik wil Erwin en Etienne bedanken voor dit maatwerk, voorlopig ben ik goed op weg.

Top