Megan werkt bij IJsselgemeenten (09-12-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Megan werkt bij IJsselgemeenten

Megan werkt bij IJsselgemeenten (09-12-2021)

Na een stage van 3 maanden heeft Megan nu een tijdelijk contract bij de unit Inkomen van IJsselgemeenten. Samen met haar unithoofd Bram vertelt ze hoe dat is gegaan. Zelf zegt ze: “Mijn succes is te danken aan doorzetten & geluk!”

Megan achter haar bureau bij IJsselgemeenten (Foto: Jan Kok)

Megan vertelt : "Mijn originele beroep is verkoopster op MBO-niveau. Ik heb altijd in kledingwinkels en bakkerijen gewerkt. Ik deed dat werk altijd met plezier. Het contact met klanten vond ik ook heel leuk. Maar toen begon ik last te krijgen van mijn linker pols. In mijn jeugd had ik die gebroken. Ik kreeg steeds meer last en ben toen geopereerd. Vanaf toen kan ik niet veel meer met deze pols. Gelukkig ben ik rechts, dus kan ik sommige dingen nog wel doen.”

Op de koffie

“Ik heb heel veel gesolliciteerd, maar zonder succes. Bij het UWV heb ik 2 jaar geleden laten onderzoeken wat voor werk ik kan doen. Daarna ben ik opgenomen in een doelgroepenregister. Ik wilde heel graag administratief werk gaan doen. Maar had daarvoor geen ervaring of opleiding. Daarom kreeg ik veel afwijzingen. Via Sebastiaan, arbeidsmakelaar op het Werkplein, kon ik bij Bram van IJsselgemeenten op de koffie. Ik was heel blij met deze kans.”

Stage

“In juni 2021 ben ik bij de informatielijn van IJsselgemeenten stage gaan lopen. Mijn eerste dag was meteen erg leuk. Alles was nieuw en ik leerde veel. Ik neem telefoontjes op, beantwoord vragen en behandel mailtjes. Mijn eerste telefoongesprek was erg spannend en vreemd, maar na een paar keer ging het erg goed. Ik krijg goede begeleiding en tips. Ook kan ik doorgroeien naar andere ander werk.”

Uitdaging

“Zaken uitzoeken voor mensen en merken dat zij dan erg blij zijn. Dat geeft mij een tevreden gevoel. Het is wel een uitdaging voor mij als mensen boos zijn aan de telefoon. Dan is het moeilijk om nog goede informatie te geven. Dan komt mijn verhaal niet goed aan bij hen. Mensen zien me dan puur als telefoniste, terwijl alle medewerkers van de informatielijn ook alles weten van uitkeringen. Gelukkig zijn mijn collega’s erg vriendelijk en dat is erg fijn!"

Vacatures

Bram is unithoofd Inkomen. Hij legt uit hoe Megan bij zijn unit is komen werken. “Binnen de afdeling Sociale Zaken van IJsselgemeenten hebben we 5 units. Bij de unit Inkomen zochten we 2 financieel administratief medewerkers. Daarvoor kreeg ik een paar curriculum vitaes (CV's) van het Werkplein.”

Een kans

“Megan had geen financieel administratieve achtergrond, maar haar CV en brief om hier te komen werken zagen er heel goed uit. Ik wilde haar daarom toch spreken. Het eerste gesprek ging erg goed. Megan is een enthousiaste dame en wil heel graag werken. Daarom wilde ik haar graag een kans geven met een stage. Als gemeente moeten we het goede voorbeeld geven en iemand de kans geven zich te bewijzen.”

Contract

“Megan begon met 3 maanden stage bij ons team Ondersteuning balie en telefoon. We zagen dat ze het werk snel leert. En ze blijft heel rustig aan de telefoon. Dat waardeer ik heel erg. Daarom heeft ze nu een tijdelijk contract gekregen.”