Krijgt u alimentatie? Geef het door! (26-03-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Krijgt u alimentatie? Geef het door!

Krijgt u alimentatie? Geef het door! (26-03-2020)

Als u en uw partner uit elkaar gaan, is dat een vervelende tijd. U heeft een hoop te regelen. Bijvoorbeeld alimentatie: voor uw kinderen en misschien ook voor uzelf. Vergeet niet de alimentatie aan ons door te geven. 

Krijgt u een uitkering van ons? Dan vullen we uw eigen inkomsten aan tot het bedrag waar u recht op heeft. U geeft daarom al uw inkomsten aan ons door. Zoals uw loon en andere uitkeringen, maar ook de alimentatie voor uzelf en uw kinderen. Soms vergeten mensen hun alimentatie bij ons te melden.

Controle

We controleren bij andere organisaties of al uw inkomsten bij ons bekend zijn. Zo komen wij vaak al uw inkomsten te weten. Dit is wel achteraf. Als u uw inkomsten nog niet zelf aan ons doorgaf, heeft u een tijd teveel uitkering gekregen. U moet dat geld dan terugbetalen. Ook kunt u nog een boete krijgen. Hierdoor kunt u in geldproblemen komen. Dat voorkomt u door het direct te melden als u alimentatie (of andere inkomsten) krijgt.

Nog geen alimentatie? Wij vragen het bij uw ex

Wij kijken altijd of uw ex-partner alimentatie kan betalen voor u en uw kinderen. Hiervoor sturen we uw ex-partner een brief. Ook als kinderen niet zijn erkend, kijken we of uw ex voor hen alimentatie kan betalen. Soms blijkt dat een ex-partner al alimentatie betaalt. Ook dan vragen we het teveel ontvangen geld van u terug.

Aangifte Belastingdienst

Krijgt u alimentatie voor uzelf? Dan moet u daarover belasting betalen. Hiervoor doet u aangifte bij de Belastingdienst. Doet u dat niet? Dan krijgt u een boete van de Belastingdienst. Uw ex-partner zal ook aangifte bij de Belastingdienst doen, omdat hij of zij dan minder belasting betaalt. Kinderalimentatie hoeft u niet op te geven bij de Belastingdienst. Wel bij ons.

Twijfelt u? vraag het ons!

Twijfelt u of u bepaalde inkomsten moet opgeven? Voorkom problemen met uw uitkering en bel ons.

Top