Kosten voor school (24-09-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Kosten voor school

Kosten voor school (24-09-2021)

U kunt voor de schoolkosten van uw kinderen van 4 tot en met 17 jaar een vergoeding krijgen. Het gaat om kosten voor activiteiten en/of lesmateriaal die de school voorschrijft. Bijvoorbeeld gymkleding, een schooltas, een rekenmachine, een agenda, een etui met potloden en pennen, schriften, een woordenboek, enzovoort.

Vrijwillige ouderbijdrage

Op dit moment vergoeden wij ook nog de vrijwillige ouderbijdrage van de school. De school gebruikt dat geld voor activiteiten zoals een schoolreis, schoolkamp en excursies. Een nieuwe wet zegt dat alle leerlingen mee moeten kunnen doen met de activiteiten van de school. Ook als ouders de ouderbijdrage niet (kunnen) betalen. De scholen moeten ouders hierover goed informeren. De gemeenten bekijken nu of ze de vrijwillige ouderbijdrage nog moeten blijven vergoeden.

Aanvragen

Elke gemeente heeft een eigen manier om de schoolkosten te vergoeden. De aanvraag doet u bij ons.
Capelle en Krimpen: Meer informatie staat op de pagina schoolkosten.
Zuidplas: Meer informatie staat op de pagina schoolkosten