Komuitjeschuld.nl maart 2020 (26-03-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Komuitjeschuld.nl maart 2020

Komuitjeschuld.nl maart 2020 (26-03-2020)

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Eén op de 10 huishoudens heeft schulden die ze niet kunnen betalen. Die problemen worden steeds erger omdat we gemiddeld 5 jaar wachten met hulp zoeken. In die 5 jaar wordt het bedrag van de schuld ruim 10x zo hoog. Dat is jammer.

komuitjeschuld.nl

Kom jij eruit?

Het is belangrijk dat mensen met geldzorgen snel hulp krijgen. De eerste stap? Eerlijk zijn en er met iemand over praten. Iemand die zij vertrouwen. Maar dit vraagt om moed en lef. U kunt daarbij helpen. Kent u mensen met geldzorgen? Praat erover. ‘Kom jij eruit?’ is een makkelijke vraag om het gesprek te beginnen. Kijk op komuitjeschuld.nl voor verhalen en tips.

Dayenne heeft 57.826 euro schuld

Dayenne Tempo (35) is een alleenstaande moeder en heeft 57.826 euro schuld. ‘Ik was een alleenstaande moeder met een verleden van misbruik en schulden. Ik ben nu een vrouw die haar verleden heeft verwerkt. Ik heb de relatie met de kinderen hersteld. Ik heb zelf mijn schulden aangepakt. En nu kan ik een voorbeeld zijn voor vrouwen zoals ik. Lees het hele verhaal van Dayenne op www.ijsselgemeenten.nl/nieuws.

Hulp bij schulden

Heeft u zelf moeite om de rekeningen op tijd te betalen? Geen zicht op inkomen en uitgaven? In Capelle, Krimpen en Zuidplas staan mensen en organisaties klaar om u te helpen. Zij begrijpen u en luisteren naar u. Het doel is evenwicht in uw uitgaven en inkomsten. Ze bieden hulp die bij u past.

Capelle aan den IJssel: Welzijn Capelle. Bel 010 - 707 49 00. Op www.welzijncapelle.nu staan de adressen en openingstijden. U bent ook welkom bij de trainingen 'Omgaan met geld' en 'Budgetkring'.

Krimpen aan den IJssel: Krimpenwijzer. Bel 0180 – 51 75 90 of mail naar info@krimpenwijzer.nl. Op www.krimpenwijzer.nl vindt u meer informatie.

Zuidplas: Raad en Daad van Welzijn Zuidplas. Bel 0180 – 31 00 50  of mail naar raadendaad@welzijnzuidplas.nl. Op welzijnzuidplas.nl staat meer informatie.