Kevin werkt voor Transavia (16-07-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Kevin werkt voor Transavia

Kevin werkt voor Transavia (16-07-2019)

Kevin werkt sinds 14 januari via VANAD voor Transavia. Hij heeft hiervoor een lange weg afgelegd vanaf het moment dat hij werkloos werd. Hij vertelt zelf zijn persoonlijke verhaal.

Kevin vertelt zijn verhaal over zijn werkeloosheid. (foto: Jan Kok)

“In 2016 kwam ik in de WW terecht nadat het bedrijf waar ik voor werkte failliet ging. Ik was me aan het oriënteren op de volgende stap toen mijn vader in april 2017 ziek werd. Op 3 mei werd hij opgenomen en op 20 mei kregen mijn moeder en ik, nadat we meer dan een maand lang in onzekerheid hadden geleefd, het nieuws te horen dat mijn vader kanker had en dat er niets meer gedaan kon worden. Iets meer dan een week later, op 6 juni 2017 blies mijn vader zijn laatste adem uit en stortte mijn wereld in. Mijn WW liep af en ik kwam in de bijstand terecht.”

Werkplein

“Begin augustus 2017 liep ik voor het eerst door de schuifdeuren van het Werkplein voor mijn intakegesprek. Ik werd door een zeer vriendelijke casemanager geholpen die, nadat ze mijn verhaal had aangehoord, het volgende zei: “Kevin, ik kan je nu al aan het werk zetten maar dan zijn we hier over drie maanden weer, je bent er momenteel nog niet klaar voor om direct te gaan werken”. Zodoende werd ik geplaatst in het BoxOp! traject. Ik ben haar nog steeds dankbaar dat ze mij de tijd heeft gegund om alles op een rijtje te zetten en mezelf weer op te kunnen richten.”

De trainingen

“Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het BoxOp! traject voor mij is geweest. Het kwam voor mij op een perfect moment, aangezien het min of meer samenviel met een assertiviteitscursus die ik destijds via Indigo volgde. De trainers van het traject, Flavio Andrade en vooral Mario Ferreira hebben een grote rol gespeeld in het hervinden van mijn zelfvertrouwen waardoor ik ook de moed in mijzelf kon vinden om conflicten aan te gaan in plaats van ze uit de weg te lopen. Terloops wakkerde het BoxOp! traject een passie voor de vechtsport (opnieuw) aan.”

“Na het BoxOp! traject ben ik een ander traject gaan volgen, van Klacht naar Kracht, om de volgende stap te zetten naar mijn terugkeer op de arbeidsmarkt. Het was heel interessant om twee dagen per week onder leiding van Petra met een klein groepje te zitten om de weg in te zetten naar werk. Petra is er heel bedreven in om je zelf naar oplossingen voor je problemen te laten zoeken, deels met hulp van de groep.”

“Via Petra kwam ik, om de cirkel echt rond de maken, weer terecht bij Mario om als ervaringsdeskundige mee te lopen bij een BoxOp! training. Ik deelde mijn ervaringen met de groep en werkte intensief samen met Mario om de trainingen voor te bereiden en waar nodig te verbeteren. Het was na deze periode dat ik me weer echt klaar voelde om terug te keren op de arbeidsmarkt.”

AanZet

“Zodoende kwam ik terecht in het AanZet! traject, een samenwerkingsverband tussen IJsselgemeenten en de VANAD Group. Vooraf wist ik niet precies wat ik kon verwachten van een mogelijke baan als klantenservicemedewerker, maar wat ik wel wist is dat het een kans was die ik met beide handen aan moest grijpen. Ik ging er met een open mind naartoe en wist het traject met succes af te ronden. Ook in dit traject heb ik veel te danken gehad aan de trainers bij VANAD: Susanna Nevalainen en Lindsey Tavares. Ik was er, anderhalf jaar na het overlijden van mijn vader, eindelijk klaar voor: het was tijd om aan de slag te gaan!”

Transavia

“Vanaf 14 januari werk ik bij VANAD voor Transavia. Ik had geluk dat ik direct bij een opstartend project kon beginnen. Samen met drie andere collega’s uit het AanZet traject werken we op de afdeling Claims. Het is leuk en afwisselend werk, het is altijd maatwerk om de claims van de mensen goed op te lossen. Ik moet hier ook de credits geven aan Transavia die vanaf het begin af aan ervoor hebben gezorgd dat ik me echt onderdeel voelde van Transavia.”

Een zonnige toekomst

“Door mijn huidige baan kijk ik weer met een positief gevoel vooruit. Ik heb weer wat mogelijkheden om te sparen, om te plannen en om af en toe iets geks te kopen in een winkel. Ik heb nu meer zelfvertrouwen dan ooit en ik weet dat ik bedrijven wat te bieden heb. Het is een lange reis geweest en het duurde misschien langer dan ik zelf had gehoopt.”