Job Academie: werken kun je leren (07-10-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Job Academie: werken kun je leren

Job Academie: werken kun je leren (07-10-2020)

Bij de Job Academie leren en werken jongeren in een bedrijf. Het idee van de Job Academie is simpel: Werken kun je leren. Het is bedoeld voor jongeren in het laatste schooljaar van het VSO (voortgezet speciaal onderwijs) of Praktijkonderwijs.

Deborah aan het werk bij de Job Academie

De leerling werkt 5 dagen per week in een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingshuis of op een lagere school. De lessen en de stages zijn in het bedrijf. De leraar en de jobcoach geven les en helpen de jongeren bij het werk. Aan het eind van het schooljaar krijgt de leerling een bewijs dat hij heeft meegedaan en soms een MBO-deelcertificaat.

Deborah (leerling) zegt hierover: “Ik heb voor de Job Academie gekozen omdat ik hier meer leer en ervaring met werk krijg. Hierdoor hoop ik later een goede baan te krijgen en meer zelfvertrouwen. Het gaat steeds beter! Op school is het meer rekenen en taal. Hier zijn het meer lessen die je kan gebruiken voor de praktijk.”

Wie doet wat in de Job Academie?

In de Job Academie werken verschillende organisaties samen. De Franciscus Vlietland Groep, De Zellingen en Stichting BOOR hebben ieder 12 stageplaatsen. Stichting BOOR geeft ook de lessen aan de leerlingen en geeft daarna ook nog hulp. De jobcoaches en de schoolmaatschappelijk werker zijn van MEE Rotterdam Rijnmond. MEE helpt de leerlingen ook bij het reizen van huis naar stageplaats. Stroomopwaarts (voor de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) en IJsselgemeenten betalen de kosten.

Aan het werk

Door het werk de praktijk te leren, is de stap naar een baan makkelijker. Ook is de kans groter dat de leerling daarna aan het werk kan blijven. Het is de bedoeling dat alle leerlingen binnen 6 maanden na de stage een baan hebben. Dat kan zijn bij Franciscus Vlietland, De Zellingen, stichting BOOR of ergens anders.

Kijk voor meer informatie en een filmpje op www.dejobacademie.com/