iPads voor Pameijer en Cocon (07-10-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  iPads voor Pameijer en Cocon

iPads voor Pameijer en Cocon (07-10-2019)

Pameijer Werkt en Ontwikkelcentrum Cocon kregen afgelopen vrijdag 4 oktober, 50 iPads van IJsselgemeenten. De wethouders Harriët Westerdijk van Capelle aan den IJssel en Anthon Timm, van Krimpen aan den IJssel overhandigden de tablets.

Het gaat om oude iPads die door de gemeenten niet meer te gebruiken zijn. Gemeenten hebben hoge veiligheidseisen om hacken te voorkomen. De iPads voldoen hier niet meer aan. Verder werken de iPads nog heel goed.

Daarom is gekozen om de iPads gratis te geven aan mensen met een zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt en/of mensen met een beperking. Zij kunnen de tablets nog prima gebruiken. Bijvoorbeeld om een filmpje te kijken, naar muziek te luisteren, spelletjes te doen, voor geheugentraining of werkschema’s op te maken en te bekijken. In Capelle gaan er iPads naar het Werkcentrum van Pameijer en Ontwikkelcentrum Cocon. In Krimpen ontvangt Pameijer Werkt Krimpen de iPads.

IJsselgemeenten verzorgt de ICT diensten voor Capelle en Krimpen aan den IJssel.