Inkomsten: wat moet u doorgeven? (24-09-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Inkomsten: wat moet u doorgeven?

Inkomsten: wat moet u doorgeven? (24-09-2021)

Met een uitkering bent u verplicht andere inkomsten bij ons te melden. Veel mensen weten dat ze loon of een andere uitkering bij ons moeten melden. Maar ook andere soorten inkomsten moet u bij ons melden. 

Voorbeelden inkomsten

U werkt elke week in de tuin van uw buurman en krijgt hiervoor 50 euro per maand. Dit zijn inkomsten voor u. Dat geldt ook voor oppassen, schoonmaken of klussen. Handelt u in aandelen of bitcoins? Dan is het geld dat u daarmee verdient inkomen. Koopt u een aandeel of bitcoins? Dan hoort het bij uw vermogen (bezit). Krijgt u geld voor het maken van filmpjes voor sociale media? Of verkoopt u regelmatig spullen via verkoopsites zoals Marktplaats of Vinted? Ook dat zijn inkomsten.

Mensen storten ook regelmatig contant geld op hun bankrekening. Of anderen storten geld. Ook dit zijn inkomsten die we van uw uitkering aftrekken. Alleen als u kunt uitleggen dat het geld voor iets bijzonders is, kunnen we het vrijlaten.

In het kort: al het geld dat u contant of op uw bankrekening krijgt, telt mee als inkomen. Geef het dus door op uw wijzigingsformulier.

Voorbeelden geen inkomsten

Er zijn ook inkomsten die we niet meetellen voor uw uitkering. Bijvoorbeeld: Kinderbijslag, kindgebonden budget, bijzondere bijstand en individuele inkomenstoeslag. Ook de toeslagen van de Belastingdienst tellen niet mee: Zorgtoeslag, Huurtoeslag en Kinderopvangtoeslag kunt u dus netto houden.

Voorkom dat u later geld moet terugbetalen: geef uw inkomsten op tijd door. Twijfelt u? Bel dan onze informatielijn: 010 - 284 84 57 (op werkdagen van 8.00 tot 14.00 uur).

Top