Individuele Inkomenstoeslag (02-07-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Individuele Inkomenstoeslag

Individuele Inkomenstoeslag (02-07-2020)

De individuele inkomenstoeslag (IIT) is extra geld voor als u langer een inkomen op bijstandsniveau heeft. In Capelle en Krimpen is dat 5 jaar en in Zuidplas 3 jaar. U kunt de toeslag aanvragen als u tussen de 21 jaar en de AOW-leeftijd bent.

Geen uitzicht op hoger inkomen

Een voorwaarde voor het krijgen van de IIT is dat we verwachten dat u geen hoger inkomen kunt krijgen. Is de verwachting dat u binnen een jaar aan het werk kunt? Of meer uren kunt werken? Dan krijgt u geen toeslag. Het maakt niet uit of u ook echt aan het werk gaat of meer uren gaat werken. Het gaat erom dat u het zou kunnen.

Meer voorwaarden

Als u werk heeft geweigerd of zich niet voldoende heeft ingezet om werk te vinden, krijgt u geen toeslag. Nog geen 27 jaar? Dan kom je alleen in aanmerking voor de toeslag als je arbeidsongeschikt bent, een Wajong-uitkering krijgt of geen hoger inkomen kunt krijgen door werk.  

Bent u getrouwd of woont u samen? Dan moet u beiden aan alle voorwaarden van de IIT voldoen.

Hoogte van de toeslag

De IIT kunt u 1 keer per 12 maanden krijgen. Voor een echtpaar is de toeslag 606 euro, voor een alleenstaande 424 euro, voor een alleenstaande ouder met 1 kind 524 euro en met 2 of meer kinderen 574 euro. Geldt de kostendelersnorm voor u? De toeslag is dan 40% van uw uitkering met vakantiegeld. 

Op tijd aanvragen

U vraagt de toeslag aan op onze pagina individuele inkomenstoeslag. Daar vindt u ook meer informatie. U krijgt de toeslag vanaf de datum dat u de aanvraag instuurt. Heeft u eerder van 15 juli 2019 tot 15 juli 2020 een toeslag ontvangen? En doet u de nieuwe aanvraag op 1 augustus 2020? Dan krijgt u de toeslag vanaf 1 augustus 2020 en niet vanaf 15 juli 2020. Als het nog nodig is, kunt u dan vanaf 1 augustus 2021 weer de volgende aanvraag doen.

Top