Inburgering Nieuwe Stijl: veel mensen aan het werk (08-10-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Inburgering Nieuwe Stijl: veel mensen aan het werk

Inburgering Nieuwe Stijl: veel mensen aan het werk (08-10-2019)

In maart 2018 startte de Syrische Ehab (47) met 39 anderen aan Inburgering Nieuwe Stijl Capelle. Zijn Nederlands was nog niet zo goed, dus werk vinden was moeilijk. Een jaar later heeft hij – dankzij zijn eigen inzet én de begeleiding – een baan als werkplaatsmonteur.

Syrische Ehab (47) met 39 anderen aan Inburgering Nieuwe Stijl Capelle.

Ehab leerde zijn nieuwe werkgever, Van Dulst Techniek, kennen door een roeiwedstrijd van de Lions. Van Dulst sponsorde een team inburgeraars. Ook Ehab roeide mee. Na een leer-werkstage van 2 maanden was het Krimpense bedrijf erg enthousiast en bood hem een contract voor een jaar aan. Arjen van Dulst (samen met zijn broer Wim vormt hij de directie): ‘Ehab is erg positief, werkt hard, heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. In de pauzes maakt hij een praatje en speelt een potje tafelvoetbal mee.’

Drie keer zo snel

Inburgering Nieuwe Stijl Capelle is een onderdeel van Welzijn Capelle. Zij spraken met de gemeente af dat na 2 jaar 35 procent van de deelnemers een betaalde baan zou hebben. Na iets meer dan een jaar is dit doel al gehaald: 14 van de 40 deelnemers hebben werk. De deelnemers vonden werk als onder andere vertaler, leerling-elektromonteur, loodgieter, assistent-landmeter en productiemedewerker.

Heel veel waard

Arjen van Dulst is blij dat de gemeente Capelle en Welzijn Capelle het bedrijven makkelijker maken om statushouders een stage of baan aan te bieden. Het is veel waard, zegt hij: ”Wij zoeken gewoon goeie medewerkers, die het goed doen in ons team. En Ehab past precies in dat plaatje. Ik hoop van harte dat hij over een jaar bij onze vaste ploeg hoort.”

Win-win

Nicolette Lima, projectleider Inburgering Nieuwe Stijl bij Welzijn Capelle: “Ontzettend knap hoe Ehab bezig is een nieuw leven in Nederland op te bouwen. In Syrië had hij 2 fabrieken, hier is hij ‘gewoon’ 1 van de werknemers. Maar hij werkt heel hard voor zijn gezin.” Over de stages is Nicolette kort: “Gaat het niet goed, dan stopt de stage. Bevalt het wel, dan doet de statushouder nuttige ervaring op. Of krijgt het bedrijf er een heel gemotiveerde werknemer bij!”