Goed met geld? Word budgetmaatje (26-03-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Goed met geld? Word budgetmaatje

Goed met geld? Word budgetmaatje (26-03-2020)

Met geld omgaan is voor veel mensen lastig. Het is niet altijd makkelijk om het overzicht te bewaren. Met een uitkering weet u hoe het is om zorgvuldig met geld om te gaan. Kunt u dat goed? Dan kunt u misschien budgetmaatje worden. Vrijwilligers zijn in alle gemeenten welkom. Heeft u zelf problemen met uw geldzaken? Lees dan het verhaal op de achterpagina.

Het vrijwilligerswerk als budgetmaatje kunt u als ervaring op uw CV zetten.

Het vrijwilligerswerk als budgetmaatje kunt u als ervaring op uw CV zetten. Dit kan helpen bij het vinden van een baan. Het werk als budgetmaatje is vrijwillig en geldt niet als werk. Bespreek het eerst met uw casemanager als u zich wilt aanmelden. 

Training voor u begint

In iedere gemeente werken de budgetmaatjes iets anders. Wel krijgt u altijd eerst een training van 3 dagen. Zo leert u wat u tegen kunt komen als Schuldhulpmaatje. Als u Schuldhulpmaatje bent, krijgt u nog steeds begeleiding. Ook komt u een paar keer per jaar samen met de andere budgetmaatjes. U helpt elkaar dan en deelt uw ervaringen. Ook krijgt u nog aanvullende trainingen.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Als u als maatje gaat werken, heeft u nog wel een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.  De gemeente betaalt de kosten van de VOG. Hoe dat werkt bespreekt u dan met uw organisatie.

Wilt u budgetmaatje worden?

Meldt u zich dan aan bij de organisatie in uw gemeente.

In Capelle begeleidt Samen010 de budgetmaatjes. Meldt u zich aan via budgetmaatjes@samen010.nl of 010 ‑ 466 67 22. Lees meer op www.samen010.nl/projecten.

In Krimpen is er de Stichting SchuldHulpMaatje. Stuur een e-mail naar coordinator@schuldhulpmaatje-krimpen.nl. Lees meer op www.schuldhulpmaatje.nl.

Ook bij Raad en Daad in Zuidplas zijn er budgetmaatjes. Mail naar raadendaad@welzijnzuidplas.nl of bel 06-14417050 (bij inspreken wordt u teruggebeld). Lees meer op www.welzijnzuidplas.nl.

Top