Geen bijzondere bijstand voor medische kosten (02-07-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Geen bijzondere bijstand voor medische kosten

Geen bijzondere bijstand voor medische kosten (02-07-2020)

Sinds 1 januari betalen we geen bijzondere bijstand meer voor medische kosten. Iedereen moet een zorgverzekering hebben. Hebt u veel medische kosten? Dan is het afsluiten van een aanvullende verzekering verstandig. Zo voorkomt u dat u hoge kosten krijgt.

Medische kosten waarvoor u zich aanvullend kunt verzekeren zijn bijvoorbeeld:

• brillen
  • contactlenzen
  • tandartskosten
  • beugels (orthodontist voor kinderen tot 18 jaar)
  • eigen bijdrage CAK

Alleen in bijzondere situaties geven we nog geld voor medische kosten. U moet dan kunnen uitleggen en laten zien dat uw situatie bijzonder is. Alleen het hebben van geen geld of schulden zijn geen bijzondere situaties. Bij schulden vraagt u geen bijzondere bijstand aan, maar kunt u hulp zoeken voor het oplossen van uw schulden. Gaat u naar de tandarts? Bespreek dan met de tandarts hoe u verzekerd bent. De tandarts kan u dan vertellen wat u zelf moet betalen. Op www.ijsselgemeenten.nl/bijzonderebijstand leest u meer.