Geen bijzondere bijstand voor medische kosten (26-03-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Geen bijzondere bijstand voor medische kosten

Geen bijzondere bijstand voor medische kosten (26-03-2020)

Sinds 1 januari betalen we geen bijzondere bijstand meer voor medische kosten. Iedereen moet een zorgverzekering hebben. Heeft u veel medische kosten? Dan is het afsluiten van een aanvullende verzekering verstandig. Zo voorkomt u dat u hoge kosten krijgt.

Sinds 1 januari betalen we geen bijzondere bijstand meer voor medische kosten.

Medische kosten waarvoor u zich aanvullend kunt verzekeren zijn bijvoorbeeld:

• brillen
  • contactlenzen
  • tandartskosten
  • beugels (orthodontist, voor kinderen tot 18 jaar)
  • steunzolen

Alleen in bijzondere situaties geven we nog geld voor medische kosten. U moet dan kunnen uitleggen en laten zien dat uw situatie bijzonder is. Als u bijzondere bijstand krijgt, kan dit ook een lening zijn. Op www.ijsselgemeenten.nl/bijzonderebijstand leest u meer.

Tip: Kinderen tot 18 jaar zijn gratis met u meeverzekerd. Zij kunnen voor controle gratis naar de tandarts. Ook als u zelf niet voor de tandarts verzekerd bent. Maak daarom voor uw kinderen een afspraak met de tandarts. Op www.rijksoverheid.nl, zoek op ‘tandartskosten’, vindt u meer informatie.