Energiekosten (09-12-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Energiekosten

Energiekosten (09-12-2021)

De kosten voor gas en elektriciteit stijgen. Hierdoor wordt uw energierekening duurder. Hier heeft u misschien al bericht over gekregen van uw energiebedrijf.

Het kabinet heeft een aantal maatregelen genomen voor mensen met een laag inkomen.

Wat betekent dit voor u?

• De energiebelasting gaat in 2022 omlaag. Hierdoor gaat uw energie rekening ongeveer € 400 in een jaar omlaag. Dit is voor elk huishouden anders. Het hangt af van hoeveel energie u gebruikt.
  • Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 ongeveer € 200 energietoeslag. Heeft u een uitkering? Dan krijgt u dat geld vanzelf van ons. Mensen met een ander inkomen kunnen dat begin 2022 bij ons aanvragen.
  • De gemeente krijgt extra geld om u te helpen bij het isoleren van uw woning

Tips om kosten te besparen

• Als uw woning goed geïsoleerd is, blijft de warmte binnen. Met bijvoorbeeld tochtstrips en radiatorfolie hoeft u minder te stoken. Bent u niet in een kamer? Doe dan de lampen uit en de verwarming laag. Gebruik LED-lampen, die gebruiken veel minder stroom dan halogeen of gloeilampen.
  • Gebruikt u opladers niet? Haal ze dan uit het stopcontact.
  • Gebruikt u een apparaat niet? Haal de stekker uit het stopcontact. Zo bespaart u € 30 per jaar.
  • Was op 30 of 40 graden.
  • Probeer korter te douchen.

Wilt u meer weten over energie en het besparen van kosten? In iedere gemeente kunt u ergens terecht met uw vragen.

Energieloket Capelle

U kunt met al uw vragen in Capelle terecht bij het Energieloket op het Amnestyplein 3. Het Energieloket is op donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur open. Capelse huurders kunnen hier ook een gratis energiebox krijgen. Kijk op energiebox.org/capelleaandenijssel.

WoonWijzerWinkel Krimpen

U kunt met al uw vragen in Krimpen terecht bij de WoonWijzerWinkel. Kijk op www.woonwijzerwinkel.nl/krimpenhuur voor meer informatie.

Duurzaam Bouwloket Zuidplas

U kunt met al uw vragen in Zuidplas terecht bij het Duurzaam Bouwloket. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl voor meer informatie of bel 072 - 743 39 56.