Coronavirus en uitkering (03-04-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Coronavirus en uitkering

Coronavirus en uitkering (03-04-2020)

Door het coronavirus hebben we onze dienstverlening aangepast. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, willen we zo min mogelijk persoonlijke contacten. Het betalen van uitkeringen en behandelen van nieuwe aanvragen gaan gewoon door.

Afspraken afgezegd

Onze medewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken voor gesprekken zijn afgezegd. Ook groepsbijeenkomsten, trainingen en huisbezoeken zijn afgezegd. Het contact met uw casemanagers gaat zoveel mogelijk per telefoon en e-mail. Ook als contact over uw aanvraag nodig is, doen we dat per telefoon of e-mail. We hebben alleen een persoonlijk gesprek met u als dat dringend nodig is en niet anders kan.

Balie dicht

Door het Coronavirus is onze balie dicht. We helpen u graag per telefoon of e-mail.

Blijkt dat het echt nodig is dat we u persoonlijk spreken? Dan maken we daarvoor een afspraak.

Zelfstandigen en ondernemers

Loopt u als zzp'er of ondernemer door het coronavirus opdrachten mis? Of gaan evenementen of projecten niet door? Misschien heeft u hierdoor niet genoeg geld meer om van te leven. Of u kunt uw werknemers niet meer betalen. Dan willen we u wijzen op mogelijke financiƫle ondersteuning. Of u die hulp ook krijgt, hangt af van uw situatie. Lees meer in het nieuwsbericht voor ondernemers

Minder of geen werk meer door Corona

Verliest u uren door de uitbraak van het coronavirus? Of roept uw werkgever u niet meer op omdat u een nul-urencontract heeft? U kunt aan uw werkgever vragen of hij of zij gebruik kan maken van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Lees meer in ons bericht over NOW.

Vragen over Sociale Zaken

Bel voor al uw vragen met onze informatielijn op nummer: 010 - 284 84 57 op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur. U kunt ons altijd mailen op socialezaken@ijsselgemeenten.nl.

Ook vindt u veel informatie en formulieren op deze website.

Informatie over het Coronavirus

Algemene informatie over het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid. Hier vindt u ook vragen en antwoorden. Ook de site van het RIVM geeft veel informatie en antwoord op vragen. U kunt ook bellen naar het landelijk telefoonnummer 0800 - 1351 (van 8.00 tot 20.00 uur). Bekijk ook de poster

De website corona.steffi.nl legt op eenvoudige manier uit wat het coronavirus is en wat de maatregelen zijn.

Andere talen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over corona in andere talen.

We hebben een deel van de bovenstaande informatie laten vertalen in het Engels, Frans, Arabisch en Tigrinya. Download de informatie hieronder:

Top