Bevrijd van schulden (02-07-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Bevrijd van schulden

Bevrijd van schulden (02-07-2021)

Floriske (37) voelt zich ontzettend goed en gelukkig. Zij is bevrijd van een groot bedrag aan schulden. Haar uitkering is niet meer nodig. Ze woont samen met haar vriend. Ze kan weer leven!

Floriske 37 jaar werkt met grafisch machine

10 jaar geleden

Op 20 februari 2011 is Floriske aan het werk bij een benzinestation. Ze gaat onderuit. Een klant belt 112 en met spoed gaat ze naar het ziekenhuis. Ze heeft een beroerte gehad. Ze ligt 6 dagen in coma en blijft 3 weken in het ziekenhuis. Hierna moet ze 8 maanden naar een revalidatiecentrum. Hier moet ze alles weer leren: spreken, schrijven, lezen en lopen. Ze blijft halfzijdig verlamd. Pas na 5 weken kan ze ‘ja’ en ‘nee ’zeggen én de naam van haar 1-jarige dochter Joëlle. Daarna krijgt ze nog 4 jaar training in het Afasie centrum in Capelle. Daar oefent ze 2 twee dagdelen per week lezen, schrijven en praten, maar ook schilderen. Ze gaat hier zelf op haar scootmobiel naar toe.

Schulden

Haar echtgenoot kan het niet aan. Zij moet wel. Ze gaan scheiden. Dochter Joëlle wordt aan haar vader toegewezen. Het huis staat te koop. Pas na 4 jaar wordt het huis verkocht met een grote schuld. Floriske krijgt dan een aangepaste woning. En een bewindvoerder voor de schulden. Maar die maakt er een zooitje van. Er kwamen zelfs nog meer schulden bij. Een volgende bewindvoerder helpt haar wel goed.

Werk zoeken

Bij het UWV wordt ze begeleid naar werk in haar eigen beroep. Ze heeft een grafische opleiding gevolgd. Floriske gaat 2 dagen per week dagbesteding doen bij SCO bedrijfsdiensten. Daar gaat ze zeefdrukken. Ze kan zich hier ondanks haar halfzijdige verlamming redden. Haar werk is haar noodzakelijke uitje!

Doorzetten

Dan komt ze een oude vriend tegen en ze krijgen een relatie. Ze heeft lang van weinig geld moeten leven. Nu heeft ze geen schulden meer en woont ze samen. Haar dochter ziet ze vaak in het weekend en met vakanties. Ze heeft de uitkering opgezegd, ze houdt eigen inkomen (Wia) en onbetaald werk. Haar partner heeft een vast contract bij de opticien. En dat in coronatijden!
Met haar doorzettingsvermogen is ze zover gekomen. Het was een lange weg, maar een nieuw leven ligt voor haar én haar gezin open.

Top