App helpt ons met huisbezoeken in coronatijd (07-10-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  App helpt ons met huisbezoeken in coronatijd

App helpt ons met huisbezoeken in coronatijd (07-10-2020)

Wij gaan soms bij mensen thuis op bezoek. We doen dat om te kijken of iemand (nog) recht heeft op een uitkering. We kunnen dan beter zien hoe de (woon)situatie is. Door corona waren we even gestopt met huisbezoeken. We kijken nu of we weer huisbezoeken kunnen doen. Dat doen we alleen als het echt nodig is.  

Niet uw woning in

Als u het niet prettig vindt dat we uw woning binnenkomen door het coronavirus, doen we dat niet. We komen ook niet binnen als iemand verkouden is of klachten heeft die met corona te maken kunnen hebben. We maken dan een nieuwe afspraak of we doen een gesprek bij uw voordeur of op ons kantoor.

Nieuw: de huisbezoekapp

Om toch een huisbezoek te kunnen doen hebben we wat nieuws. Met een app kunnen we toch in uw woning kijken. Als we voor uw deur staan sturen we u vanuit de app op onze iPad een link naar uw e-mailadres. U kunt de link openen. Daarna krijgt u voor de veiligheid een code via sms op uw telefoon.

Daarna krijgt u een vragenlijst die u moet invullen en waarbij u foto’s in uw woning moet maken. Bijvoorbeeld van het aantal kamers of de watermeter. Wij kunnen meteen meekijken naar uw antwoorden en of de foto’s goed en duidelijk zijn. Als de vragenlijst compleet is, ondertekent u die op uw telefoon.

Is de app geschikt voor elk huisbezoek?

Nee, de app is niet geschikt voor elk huisbezoek. Wanneer we onderzoeken hoeveel mensen er bij u wonen is het niet geschikt. Ook niet als we onderzoek doen naar samenwonen. Dan moeten we uitgebreider naar zaken vragen en kijken.

Top