Anton werkt in het groen (07-10-2020)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Anton werkt in het groen

Anton werkt in het groen (07-10-2020)

Al 3 jaar werkt Anton in het groenonderhoud. Eerst was hij gewoon medewerker. Nu is hij meewerkend voorman. Dat betekent dat hij naast het snoeien en onkruid weghalen, nu ook een klein team leidt en de bus bestuurt. We spreken hem als hij aan het werk is met zijn ploegje in Rotterdam. Daar is ook Corné van Roteck, het uitzendbureau die hem aan de baan hielp.

Anton (links) in het groenonderhoud nu als voorman!

“Eigenlijk had ik helemaal niets met groen”, vertelt Anton. “Ik werkte als hoofd van de versafdeling in een grote supermarkt. Tot ik mijn baan kwijt raakte. Toen kwam alles tegelijk. Ik ging scheiden en daardoor verloor ik ook mijn koophuis. Ik kreeg een burn-out en kon niet meer werken. Na 2 jaar WW kwam ik in de bijstand.”

Weer aan het werk

Hij wilde toen wel weer aan het werk. Helaas was dat in de tijd van de economische crisis. Er was niet veel werk. Van zijn arbeidsmakelaar hoorde hij van een baan in het onderhoud van groen. Dat wilde hij wel proberen. Hij werd voorgesteld aan Corné. Hij zocht mensen voor Den Boer Groenprojecten. Die aannemer onderhoudt onder meer het openbaar groen voor de gemeente Rotterdam.

Corné: “Het was eerst een baan voor 1 seizoen, 9 maanden werk. Een speciale opleiding was niet nodig. Wel enthousiasme.”

Anton vertelt: “De eerste dagen waren wel zwaar. Je bent het niet gewend. Ook had ik geen ervaring met het werk. Met mijn boerenverstand lukte het toch. Ik ben het leuk gaan vinden en doe dit nu al 3 jaar. Bij de aannemer werken zo’n 50 vaste medewerkers. Daarbij komen van maart tot december ongeveer 40 uitzendkrachten en zzp’ers. Na het werkseizoen heb ik dan 3 maanden een uitkering in de winter.”

Samenwerking arbeidsmakelaars

Corné vertelt dat hij graag samenwerkt met het Werkplein. “Als ik mensen zoek hebben de arbeidsmakelaars eerst een gesprek met mensen. Zij weten wat wij zoeken en wij weten dat de mensen die ze voorstellen bij ons passen. We hebben al meer mensen aan het werk geholpen in het groen, de bouw, productiewerk of technische bedrijven in de omgeving.”

Ook interesse?

Is een baan in het groenonderhoud ook iets voor u? Neem dan contact op met uw casemanager. Wilt u weten welke mensen we voor uw vacatures kunnen voorstellen? Mail dan naar wsp@ijsselgemeenten.nl.