Nieuws

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws

Nieuws

 • Maandag 27 mei: onderhoud online formulieren

  (20-05-2019)

  Op maandag 27 mei van 8.00 tot 17.00 uur zijn onze online formulieren niet beschikbaar. Dit komt door onderhoud aan de formulieren. Onze excuses voor het ongemak.

 • DigiD werkt weer

  (16-04-2019)

  U kunt weer inloggen met DigiD. Hierdoor kunt u onze online formulieren weer gebruiken.

  Lees verder
 • Storing formulier Verzenden documenten

  (12-04-2019)

  Van 27 maart 9:00 uur tot 11 april 16:00 uur werkte het online formulier verzenden documenten niet goed. Daardoor hebben we de verzonden documenten niet ontvangen.

  Lees verder
 • IJsselgemeenten gesloten

  (07-03-2019)

  Tijdens de feestdagen zijn wij de komende maanden een aantal dagen gesloten.

  Lees verder
 • Hulp bij belastingaangifte

  (07-03-2019)

  Tot 1 mei kunt u belastingaangifte doen. Dit gaat tegenwoordig vooral digitaal. Dit kunt u natuurlijk zelf doen. Thuis achter de computer of op een computer bij de bibliotheek. Vindt u het invullen moeilijk? Vrijwilligers in uw woonplaats kunnen helpen. Neem dan ten minste het volgende mee: Uw DigiD, de jaaropgaves van al uw inkomsten, jaaroverzichten van uw bank(en) en hypotheekkosten.

  Lees verder
 • Gemeenten sluiten contract met Promen

  (20-12-2018)

  ‘Passend werk voor iedereen’. Ook voor mensen die door een handicap of beperking niet gemakkelijk werk kunnen vinden. Dat willen de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas bereiken. Daarvoor tekenden ze een contract voor zeven jaar met sociaal werkbedrijf Promen en IJsselgemeenten, de sociale dienst van de drie gemeenten.

  Lees verder
 • Sluiting Kerst tot Nieuwjaar

  (11-12-2018)

  Het gemeentehuis van Capelle en het Werkplein zijn van maandag 24 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019 gesloten. Ook onze balie in Krimpen is dan dicht. Bij zeer dringende situaties verwijzen wij u naar het sociaal team in uw gemeente. Op 2 januari zijn we weer open.

  NB: ook op 7 januari zijn we gewoon open vanaf 8.00 uur. (In tegenstelling tot wat in de Nieuwsbrief Sociale Zaken van december 2018 staat)

  Lees verder
 • Collectieve zorgverzekering voor iedereen in Capelle, Krimpen en Zuidplas

  (22-11-2018)

  De nieuwe collectieve zorgverzekering en premie van VGZ voor Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas is bekend: het VGZ Rotterdampakket IJsselgemeenten. De verzekering is er voor iedereen, maar vooral geschikt voor mensen met hoge zorgkosten. IJsselgemeenten sloot namens de deelnemende gemeenten een contract met zorgverzekeraar VGZ. 

  Lees verder
 • Hulp bij aanmelden zorgverzekering

  (22-11-2018)

  IJsselgemeenten biedt inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering voor 2019. Deze verzekering is vooral geschikt voor mensen met hoge zorgkosten. Met vragen en voor hulp bij het invullen van het formulieren kunt u terecht bij formulierenhulp. Extra invul-spreekuren in Capelle en Zuidplas zijn al geweest. In Rotterdam kunt u nog terecht. Bekijk hier waar en wanneer u hulp kunt krijgen.

  Lees verder
 • Woensdagavond formulieren even buiten gebruik

  (10-10-2018)

  Wilt u op woensdag 10 oktober een online melding of aanvraag doen? Doe dit dan vóór 18:00 uur of ná 20.00. We werken aan onze ICT. De online formulieren gaan er hierdoor even uit. Onze excuses voor het ongemak.

  Lees verder
 • Nieuwe website voor Leergeld Hollandsche IJssel

  (03-10-2018)

  Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken heeft de nieuwe website in gebruik genomen voor Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. De stichting heette tot voor kort Leergeld Capelle e.o. De stichting heeft haar werkgebied nu uitgebreid naar Krimpen en Zuidplas. Daarom zijn de naam en de website aangepast.

  Lees verder
 • Vraag nu de bijdrage studiekosten 2018 - 2019 aan

  (02-10-2018)

  Bijna alle scholen sturen jaarlijks een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daaronder vallen bijvoorbeeld het schoolreisje, de sinterklaas of kerstviering etc. Als u niet betaalt mag uw kind soms niet meedoen. Daarnaast vragen scholen een bijdrage voor een studiereis of is speciale kleding (denk aan een overall, schort of sportkleding). Voor deze kosten kunt u een bijdrage in de studiekosten aanvragen.

  Lees verder
 • Nieuwe collectieve zorgverzekering vanaf 2019

  (02-10-2018)

  Capelle, Krimpen en Zuidplas bieden hun inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering. Deze verzekering heeft een brede dekking tegen een concurrerende premie, waarbij het eigen risico is meeverzekerd. Capelle en Krimpen doen dit nu nog via VGZ en Zuidplas via Zorg en Zekerheid.

  Lees verder
 • Nieuwe digitale formulieren op onze website

  (02-10-2018)

  We hebben een aantal nieuwe digitale formulieren aan onze website toegevoegd. Deze zijn aangepast aan het gebruik van een tablet of smartphone. Zo willen we onze digitale dienstverlening verbeteren. Dit was ook een vraag die naar voren kwam uit onderzoek.

  Lees verder
 • Invloed uitoefenen op het Capelse beleid?

  (13-09-2018)

  Adviesraad sociaal domein Capelle aan den IJssel is op zoek naar maatschappelijk betrokken inwoners (m/v).

  Lees verder
 • Vertraging in verwerking online formulieren

  (11-06-2018)

  Door een storing kunnen de meeste online formulieren niet direct verwerkt worden. De formulieren komen wel goed binnen maar kunnen tijdelijk niet doorgezet worden naar de collega's die de meldingen en aanvragen oppakken. Het gaat onder andere om de formulieren vakantie aanvragen, wijziging doorgeven en schuldhulpverlening aanvragen.

  Lees verder
 • Op weg naar een garantiebaan

  (12-04-2018)

  Zeventien mensen op zoek naar een garantiebaan zijn goed op weg geholpen. In praktijkschool Accent maakten ze onlangs kennis met professionals van re-integratiebureaus met een breed aanbod vacatures. Er zijn zeer geslaagde matches gemaakt. Het Werkplein en het Werkgeversservicepunt IJsselgemeenten organiseerden de bijeenkomst.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (28-03-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van april wordt komende week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we de nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • IJsselgemeenten gesloten

  (27-03-2018)

  In verband met feestdagen zijn wij de komende maanden gesloten op:

  Lees verder
 • Meer uitkeringsgerechtigden aan het werk in IJsselgemeenten

  (19-03-2018)

  Het gaat goed met de bijstand in de IJsselgemeenten (Capelle, Krimpen en Zuidplas). In 2017 nam het aantal mensen dat nieuw in de bijstand kwam af. Tegelijkertijd steeg het aantal mensen dat werk vond en daardoor geen bijstand meer nodig had. Bestuursvoorzitter Eric Faassen van IJsselgemeenten: “Dat is een mooi resultaat. Zeker als je weet dat landelijk het aantal mensen in de bijstand 0,75% afnam.”

  Lees verder
 • Zuidplas: Kom binnen bij bedrijven

  (13-02-2018)

  Op zoek naar nieuw talent? Schrijf uw bedrijf dan in voor de actie ‘Kom binnen bij bedrijven!’ Van maandag 9 april tot en met zaterdag 14 april maakt u vrijblijvend kennis met mensen die heel graag weer aan de slag gaan. Het kan zowel gaan om betaald werk, als om een stage of werkervaringsplek.

  Lees verder
 • Tuinbouwtraject statushouders Zuidplas succesvol

  (16-01-2018)

  Op 4 januari ondertekenden drie statushouders uit de gemeente Zuidplas de eerste uitzendovereenkomsten met Veldwerk Uitzendbureau. Daardoor hoeven zij geen beroep meer te doen op een bijstandsuitkering. Wethouder Rik van Woudenberg van Zuidplas was bij de ondertekening op het Werkplein IJsselgemeenten aanwezig.

  Lees verder
 • Meer werkervaringsplaatsen gezocht in land- en tuinbouwsector Zuidplas

  (14-12-2017)

  Een half jaar geleden is het project Statushouders Glastuinbouw Zuidplas van start gegaan. Het is een samenwerking tussen de GR IJsselgemeenten (waaronder Zuidplas) en Veldwerk Uitzendbureau. Werkplein IJsselgemeenten heeft nu een filmpje gemaakt over de ervaringen van nieuwkomers (statushouders) uit Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen in een leerwerkbedrijf te Bleiswijk. De gemeente Zuidplas gaat de film presenteren aan de eigen land- en tuinbouwsector om soortgelijke werkervaringsplaatsen ook in Zuidplas mogelijk te kunnen maken.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (14-12-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we deze nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Gemeentehuis Capelle en Werkplein gesloten

  (23-11-2017)

  Het gemeentehuis van Capelle en het Werkplein zijn van maandag 25 december tot dinsdag 2 januari gesloten. Op 8 januari zijn we tot 10.30 uur gesloten wegens een nieuwjaarsbijeenkomst. Ook onze balies in Krimpen en Zuidplas zijn dan dicht. Bij zeer dringende situaties op sociaal gebied verwijzen wij u naar het sociaal team in uw gemeente.

  Lees verder
 • Fraudeaanpak bijstand bespaart bijna 2,8 miljoen

  (07-11-2017)

  De aanpak  van fraude met bijstandsuitkeringen door IJsselgemeenten heeft vorig jaar een besparing van bijna 2,8 miljoen euro opgeleverd voor Capelle en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Dat blijkt uit het verslag Hoogwaardig Handhaven 2016 van IJsselgemeenten. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober

  (06-10-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van oktober wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Arbeidsmarktregio Rijnmond ontvangt ESF-subsidie voor re-integratie

  (05-10-2017)

  De minister van SZW heeft ruim 12 miljoen euro aan ESF-subsidie vanuit het Europees Sociaal Fonds toegezegd aan arbeidsmarktregio Rijnmond voor de periode eind 2014 t/m 2016. De ESF-subsidie is door de Rijnmond gemeenten gebruikt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (dichter) naar werk te begeleiden d.m.v. re-integratiedienstverlening. De ESF-gerechtigde deelnemers waarvoor de subsidie is ingezet zijn o.a. jongeren, 50-plussers, nuo-ers, vreemdelingen, arbeidsbelemmerden en inwoners die al langer dan 6 maanden een uitkering ontvangen.

  Lees verder
 • 24 banen via social return

  (06-07-2017)

  De gemeenten in de regio Rijnmond hebben afgesproken van hun leveranciers 5% social return te vragen. Dit betekent dat bij inkoop van goederen of diensten een leverancier vijf procent van de omzet moet besteden aan werk voor mensen met een uitkering.

  Lees verder
 • Voetballen met baan als doel

  (06-07-2017)

  Op 23 juni vond op de sportvelden van DCV in Krimpen een sportieve ontmoeting plaats. Uitzendbureau Roteck (sponsor), FMC (callcenter) en andere ondernemers uit Krimpen voetbalden samen met werkzoekenden en medewerkers van het Werkplein IJsselgemeenten. Wethouders Arnold de Leeuw en Marco Oosterwijk van Krimpen waren ook van de partij, waarbij de laatste in pak ook nog even een balletje mee trapte…

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli

  (04-07-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • IJsselgemeenten actief tegen jeugdwerkloosheid

  (22-06-2017)

  Na de zomervakantie kunnen 12 jongeren uit het praktijkonderwijs in Capelle starten met een opleiding richting horeca en facilitair via de Top Academie, gerealiseerd door Learn2Work. Dit is een van de Jongerenakkoorden in de Regio Rotterdam met het bedrijfsleven waarin afspraken worden gemaakt over stages, leerwerkplekken en vacatures.

  Lees verder
 • 9 juni beperkt antwoord op uw vragen

  (18-05-2017)

  Op vrijdag 9 juni kunnen we vragen over uw uitkering niet allemaal beantwoorden. Ons computersysteem wordt deze dag onderhouden en om deze reden kunnen we uw dossier niet raadplegen. We kunnen alleen algemene vragen beantwoorden en geen vragen die gaan over uw persoonlijke situatie.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (31-03-2017)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Digitale formulieren tijdelijk niet beschikbaar

  (07-03-2017)

  Vanwege onderhoud zijn de digitale formulieren van vrijdag 10 maart 9.00 uur tot zaterdag 11 maart 16.00 uur niet bruikbaar. Als alles goed verloopt kunt u daarna de digitale formulieren weer gebruiken.

 • IJsselgemeenten gesloten

  (28-02-2017)

  In verband met feestdagen zijn wij de komende maanden gesloten op:

  Lees verder
 • Boksend in beweging met BoxOp!

  (24-02-2017)

  Vorig jaar hebben veertien deelnemers de training BoxOp! gevolgd. De training met een sportief (boks-)karakter is gericht op het vergroten van zelfvertrouwen en eigen kracht. Zo leren de kandidaten te zoeken naar aansluiting met een werkgever en daarmee de kans op werk te vergroten. Een aantal van hen hebben met hun nieuwe vaardigheden inmiddels een baan gevonden.

  Lees verder
 • Storing telefooncentrale

  (30-01-2017)

  IJsselgemeenten (ICT en Sociale Zaken) is beperkt telefonisch bereikbaar storingen in de telefooncentrale. Hierdoor kan het zijn dat u ons niet kunt bereiken. De storingen duren meestal circa 10 -15 minuten. We raden u daarom aan het na 15 minuten nog eens te proberen wanneer u geen verbinding krijgt tijdens kantooruren. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing. De informatielijn van Sociale Zaken kunt u mailen via: socialezaken@ijsselgemeenten.nl

  Onze excuses voor de overlast.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (12-12-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we de klanten van Sociale Zaken een nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Gemeentehuis Capelle en Werkplein gesloten

  (01-12-2016)

  Het gemeentehuis van Capelle en het Werkplein zijn van dinsdag 27 december 2016 tot maandag 2 januari 2017 om 10.00 uur gesloten. De afdeling Sociale Zaken is dan niet bereikbaar. U kunt wel mailen naar socialezaken@ijsselgemeenten.nl. Uw bericht wordt dan vanaf 2 januari behandeld. Bij zeer dringende situaties verwijzen wij u naar het sociaal team in uw gemeente.

 • Werkplein IJsselgemeenten bij ‘Krimpen Onderneemt’

  (13-10-2016)

  Het Werkplein IJsselgemeenten is met een informatiestand aanwezig op het netwerkevenement ‘Krimpen Onderneemt’ op 27 oktober aanstaande. Onze arbeidsmakelaars geven daar informatie over hoe we bedrijven ondersteunen bij het vinden van het juiste personeel.

  Lees verder
 • Fraudebestrijding bijstand bespaart bijna 3 miljoen

  (28-09-2016)

  De bestrijding van fraude met bijstandsuitkeringen door IJsselgemeenten heeft vorig jaar een besparing van bijna 3 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit het verslag Hoogwaardig Handhaven 2015 van IJsselgemeenten. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober

  (28-09-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van oktober wordt rond 8 oktober verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. De Nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar. Hiermee houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Uitzendbureaus op het Werkplein

  (08-09-2016)

  Sinds kort werken de uitzendbureaus Randstad en Tempo-Team samen met IJsselgemeenten op het Werkplein. Project Werkplein Werkt! is hiermee officieel van start gegaan.

  Lees verder
 • Geen online formulieren in weekend 8-10 juli

  (04-07-2016)

  Vanaf vrijdagavond 8 juli, 18.00 uur tot uiterlijk zondag 10 juli, 24.00 uur vindt onderhoud plaats aan het computersysteem van IJsselgemeenten.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli

  (04-07-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. De Nieuwsbrief verschijnt 4x per jaar. Hiermee houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Toekomstmarkt voor jongeren

  (02-06-2016)

  Ben jij op zoek naar een opleiding, baan of bijbaan? Tijdens de Toekomstmarkt op 17 juni vindt je inspiratie en informatie over alles wat met school en werk te maken heeft.  Verder kun je meedoen met speedcoaching en workshops.

  Lees verder
 • Woensdagavond formulieren niet bruikbaar

  (01-06-2016)

  Woensdag 1 juni tussen 20:00 en 23:00 uur kunt u geen online formulieren invullen op de website. U kunt dan dus niet online een klacht indienen, fraude melden of schuldhulpverlening aanvragen. Na 23:00 uur kunt u de online formulieren weer gebruiken.

  Lees verder
 • Digitale formulieren weer bruikbaar

  (01-04-2016)

  U kunt de digitale Capelse formulieren weer gebruiken. De update heeft helaas langer geduurd dan gepland.

  Lees verder
 • Digitale formulieren tijdelijk buiten gebruik

  (31-03-2016)

  De digitale formulieren voor Capellenaren zijn tijdelijk buiten gebruik vanwege een update. We adviseren u het formulier later op de dag of de volgende dag in te vullen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (30-03-2016)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van april wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten.

  Lees verder
 • PERSBERICHT - 567 mensen aan het werk via Sociale Zaken IJsselgemeenten

  (23-03-2016)

  In 2015 hebben 567 mensen met een uitkering werk gevonden dankzij de ondersteuning van IJsselgemeenten en het Werkplein IJsselgemeenten. Daarmee is het doel voor het eerste jaar van het bestaan van IJsselgemeenten gehaald om 350 mensen met een uitkering uit Krimpen en Capelle aan het werk te helpen. Het gaat hierbij zowel om fulltime en parttime banen. Omgerekend naar fulltime banen zijn 371 uitkeringen beëindigd.

  Lees verder
 • IJsselgemeenten gesloten

  (14-03-2016)

  Maandag 16 mei is IJsselgemeenten gesloten vanwege 2e pinksterdag.

  Lees verder
 • Proef met tien doorstroombanen bij CapelleWerkt

  (26-01-2016)

  Donderdag kregen tien mensen met een uitkering een betaalde doorgroeibaan bij stichting CapelleWerkt. Een proef waarbij de deelnemers vanuit een betaalde baan bij CapelleWerkt gaan solliciteren naar een baan bij een andere werkgever. Een belangrijke kans voor de deelnemers en een einde van een lange periode van uitkeringsafhankelijkheid.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december

  (17-12-2015)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Omdat in januari ook Zuidplas aansluit bij Sociale Zaken krijgen ook de klanten in Zuidplas deze nieuwsbrief.

  Lees verder
 • Werkplein en Sociale Zaken IJsselgemeenten gesloten

  (16-12-2015)

  Het Werkplein en de afdeling Sociale Zaken in het gemeentehuis van Capelle zijn gesloten van vrijdag 25 december 2015 tot maandag 4 januari 2016, 10.00 uur.

  Lees verder
 • Jetta Klijnsma bij ondernemersbijeenkomst Garantiebanen

  (07-12-2015)

  Ongeveer vijftig Capelse ondernemers waren gisteren bijeen bij Sizo Outdoor Signing in Capelle voor een bijeenkomst over garantiebanen. Ook Jetta Klijnsma, Staatssecretaris SZW, was erbij. Op de vraag van presentator Jan-Dirk Stouten: Waarom garantiebanen? Antwoordde Jetta Klijnsma: “Het is mooi als mensen die niet alles meehebben, hun vleugels kunnen uitslaan”.

  Lees verder
 • Capelle Business Plaza lanceert "Ik stel mij even voor."

  (04-12-2015)

  Dinsdag 1 december is om 16.00 uur in het Isala theater het project 'Ik stel mij even voor" gelanceerd. Binnen het project krijgen werkzoekenden uit Capelle de kans om zich op de website www.ikstelmijevenvoor.nl te presenteren aan bedrijven die goed personeel zoeken. Eric Faassen, wethouder Sociale Zaken van Capelle aan den IJssel heeft de kick-off van het project gegeven door de eerste banner te onthullen.

  Lees verder
 • Garantiebanen: Van moeten naar willen!

  (27-11-2015)

  VNO-NCW Regio Rotterdam, het Economisch Netwerk Capelle en het Werkplein IJsselgemeenten nodigen u graag uit voor een ondernemersuurtje met een afsluitende netwerkborrel over Garantiebanen.

  Lees verder
 • Fraudebestrijding levert 2,6 miljoen euro op

  (09-10-2015)

  De bestrijding van fraude met bijstanduitkeringen heeft vorig jaar in Capelle 2,6 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit de cijfers over 2014 die het college deze week heeft vastgesteld. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken IJsselgemeenten

  (09-10-2015)

  Rond 16 oktober ontvangt iedereen met een uitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten de Nieuwsbrief Sociale Zaken. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar met actuele informatie en achtergrondartikelen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken IJsselgemeenten

  (13-07-2015)

  Rond 11 juli ontvangt iedereen met een uitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten de tweede Nieuwsbrief Sociale Zaken. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar met actuele informatie en achtergrondartikelen.

  Lees verder
 • 2 juli: Tour de IJsselgemeenten!

  (19-06-2015)

  Op 2 juli fietsen twaalf gemotiveerde kandidaten van het Werkplein IJsselgemeenten langs verschillende bedrijven en organisaties in Capelle en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas om zich te presenteren en te oefenen op hun sollicitatievaardigheden. Wethouder Eric Faassen van Sociale Zaken in Capelle aan den IJssel fietst de eerste etappe mee.

  Lees verder
 • 15 april Kenniscafé Participatiewet voor werkgevers

  (07-04-2015)

  Werkgevers uit Capelle, Krimpen en Zuidplas zijn op woensdag 15 april vanaf 16.45 tot 19.30 uur van harte welkom bij het Kenniscafé over de Participatie en Quotumwet. Dit vindt plaats bij Promen, Mient 3-7 in Capelle aan den IJssel.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken IJsselgemeenten

  (30-03-2015)

  Vanaf 2 april verspreiden we de eerste Nieuwsbrief Sociale Zaken onder iedereen die een uitkering ontvangt van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Inwoners uit Capelle aan den IJssel kennen hem al. Voor inwoners uit Krimpen aan den IJssel is dit de eerste kennismaking. De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar met actuele informatie en achtergrondartikelen.

  Lees verder
 • Meer samenwerking Zuidplas en IJsselgemeenten

  (11-02-2015)

  Donderdagmiddag ondertekenden wethouder Eric Faassen (Capelle) namens de IJsselgemeenten en wethouder Rik van Woudenberg namens de gemeente Zuidplas een dienstverleningsovereenkomst voor samenwerking op het gebied van Sociale Zaken.

  Lees verder
 • De Participatiewet: wat verandert er in de WWB?

  (30-12-2014)

  Ook voor wie nu een bijstandsuitkering volgens de Wet werk en bijstand (WWB) ontvangt, gaan een aantal zaken veranderen als deze wet overgaat in de Participatiewet.

  Lees verder
 • Capelle en Krimpen werken samen als IJsselgemeenten

  (19-12-2014)

  De colleges van Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel gaan een gemeenschappelijke regeling (GR) aan voor de uitvoeringsorganisaties van beide gemeenten. Eerst gaan de afdelingen Sociale Zaken en ICT officieel samen. Daarna kan de Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten verder worden uitgebreid. Het voorstel van beide colleges gaat ter instemming naar hun gemeenteraden.

  Lees verder
 • GR IJsselgemeenten: Wat verandert er?

  (19-12-2014)

  Gemeenten Capelle en Krimpen aan den IJssel werken vanaf 1 januari 2015 op het gebied van Sociale Zaken en ICT met elkaar samen in een Gemeenschappelijke Regeling: IJsselgemeenten. Dit doen we om u als inwoner nog beter van dienst te zijn. Wat betekent dit concreet en waar kunt u terecht?

  Lees verder
 • Eenmalige tegemoetkoming koopkracht

  (05-12-2014)

  Heeft u een laag inkomen? Heeft u weinig loon, weinig inkomsten of bijstand? Op grond van de Wet koopkrachttegemoetkoming kunnen inwoners in onze gemeente met een inkomen van ten hoogste 110 procent van de van toepassing zijnde bijstandsnorm via de gemeente een financiële vergoeding ontvangen in het jaar 2014. Het gaat daarbij om een bedrag van 100 euro voor gehuwden, 90 euro voor een alleenstaande ouder en 70 euro voor een alleenstaande.

  Lees verder
Top