Nieuws

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws

Nieuws

 • Nieuwe aanpak langdurig werkzoekenden

  (11-10-2019)

  Meer kans op een opleiding of werk voor mensen die al lang in de bijstand zitten, mensen langer in dienst houden en minder administratieve rompslomp voor werkgevers om hun Social Return opgave in te vullen: dat staat onder andere in de vernieuwde aanpak van Social Return. Capelle en de regiogemeenten hebben een nieuwe aanpak gepresenteerd.  

  Lees verder
 • Eduard werkt mee aan opknapbeurt Purmerhoek

  (08-10-2019)

  Eduard is als een spin in het web bij het groot onderhoud van de Purmerhoek. Verhuurder Havensteder knapt daar ruim 500 flats op. Havensteder heeft de aannemer gevraagd om ook mensen zonder werk in te zetten. Zo kreeg Eduard zijn huidige baan. We praten met Eduard en Astrid, die hem heeft aangenomen.

  Lees verder
 • Vraag voor uw kinderen de bijdrage schoolkosten aan

  (08-10-2019)

  Bijna alle scholen sturen een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daarvan betaalt de school bijvoorbeeld het schoolreisje. Als u niet betaalt mag uw kind soms niet mee. Daarnaast moet u soms betalen voor een studiereis of is speciale kleding nodig (denk aan een overall, schort of sportkleding). Voor deze kosten kunt u extra geld voor schoolkosten aanvragen.

  Lees verder
 • Afkopen van pensioen

  (08-10-2019)

  Als u een klein pensioen opbouwt, kunt u dat soms in 1x afkopen. U krijgt dan een bedrag op uw rekening. Veel mensen melden dat bij ons. We kijken dan wat het voor uw uitkering betekent.

  Lees verder
 • Zorgverzekering en bijzondere bijstand

  (08-10-2019)

  In Nederland moet iedereen een zorgverzekering hebben. Zorgverzekeraar VGZ heeft een zorgverzekering speciaal voor de inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas. Dit is een basisverzekering met een uitgebreid extra pakket voor onder meer tandarts en bril. Ook veel eigen bijdragen (Wmo) en het eigen risico van € 385 zijn meeverzekerd.

  Lees verder
 • Een afspraak: Hoe werkt dat nu?

  (08-10-2019)

  Heeft u een afspraak voor een gesprek in het gemeentehuis van Capelle? Dan meldt u zich aan via de zuil. Lukt het niet? Dan kunt u hulp vragen bij de gastvrouw of -heer.

  Lees verder
 • Meldt uw auto of motor aan

  (08-10-2019)

  Koopt u een auto, motor of ander vervoermiddel? Of krijgt u er 1 van iemand? Dan geven de meeste mensen dat aan ons door. Maar nog niet iedereen.

  Lees verder
 • Bij de informatielijn helpen we u graag

  (08-10-2019)

  Wilt u iets weten over uw uitkering? Of over de melding van uw vakantie of een aanvraag voor extra geld? Of heeft u een vraag over een verandering die u moet doorgeven? De medewerkers van onze informatielijn geven graag antwoord. U kunt uw vraag stellen in een e-mail, een telefoontje of aan de balie.

  Lees verder
 • Wist u dat …oktober

  (08-10-2019) Lees verder
 • Hélène overwon haar verslaving

  (08-10-2019)

  ​Hélène (30) overwon haar verslaving. Ze werkt nu als ervaringsdeskundige. Zo moedigt ze anderen aan om hun problemen op te lossen. Ook hier vertelt ze daarom haar verhaal.

  Lees verder
 • Inburgering Nieuwe Stijl: veel mensen aan het werk

  (08-10-2019)

  In maart 2018 startte de Syrische Ehab (47) met 39 anderen aan Inburgering Nieuwe Stijl Capelle. Zijn Nederlands was nog niet zo goed, dus werk vinden was moeilijk. Een jaar later heeft hij – dankzij zijn eigen inzet én de begeleiding – een baan als werkplaatsmonteur.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober 2019

  (08-10-2019)

  Heeft u een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u rond 12 oktober de Nieuwsbrief Sociale Zaken nummer 19. Lees meer over werk, uw uitkering en extra geld.  

  Lees verder
 • Laat uw kinderen meedoen!

  (08-10-2019)

  De kinderen zijn weer naar school. Ook hun sport, muziek- of dansles zijn weer begonnen. Alle kinderen willen graag meedoen. Wanneer u hiervoor weinig geld heeft, kunnen fondsen meebetalen. Bijvoorbeeld het Jeugdfonds Sport & Cultuur, het Voorzieningenfonds Krimpen en Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Kijk op de onderstaande websites voor meer informatie.

  Lees verder
 • iPads voor Pameijer en Cocon

  (07-10-2019)

  Pameijer Werkt en Ontwikkelcentrum Cocon kregen afgelopen vrijdag 4 oktober, 50 iPads van IJsselgemeenten. De wethouders Harriët Westerdijk van Capelle aan den IJssel en Anthon Timm, van Krimpen aan den IJssel overhandigden de tablets.

  Lees verder
 • Kom uit je schuld (2)

  (18-09-2019)

  Tarif Heljanan (47): laat mij maar, ik verdien geen hulp. Ik leefde alleen nog maar voor de kinderen. Pas toen we bijna uit ons huis werden gezet, besefte ik dat het zo niet langer kon. Ik ben nog steeds dankbaar voor de hulpverlening toen. Zij begrepen het.’

  Lees verder
 • Kom uit je Schuld

  (17-07-2019)

  ‘Veel mensen denken: je moet eerst diep in de shit zitten, voor je hulp kunt krijgen. Dat is niet zo. Zelf raakte ik door mijn psychoses steeds verder in de schulden en zwierf ik uiteindelijk over straat. Nu help ik mensen om te voorkomen dat het zover komt.’

  Lees verder
 • Kevin werkt voor Transavia

  (16-07-2019)

  Kevin werkt sinds 14 januari via VANAD voor Transavia. Hij heeft hiervoor een lange weg afgelegd vanaf het moment dat hij werkloos werd. Hij vertelt zelf zijn persoonlijke verhaal.

  Lees verder
 • De nieuwe balie is open

  (16-07-2019)

  Op 21 mei is onze nieuwe balie in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel geopend. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag is de balie van 8.00 tot 12.00 uur open.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli 2019

  (16-07-2019)

  Heeft u een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u begin juli de Nieuwsbrief Sociale Zaken. Hiermee blijft u op de hoogte van wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Meld buitenlands inkomen en bezit

  (16-07-2019)

  Als u een uitkering krijgt, hebt u een inlichtingenplicht. Dat betekent dat u ons informatie geeft over waar u woont, gezin, geld en bezit. Geef veranderingen binnen 7 dagen door. Twijfelt u of wij iets moeten weten? Vraag het aan onze informatielijn of uw casemanager Inkomen.

  Lees verder
 • Digitale formulieren vaak gebruikt

  (16-07-2019)

  Op deze website plaatsen we steeds meer online formulieren. Deze formulieren kunt u gebruiken op de computer. Daarnaast werken ze ook op een tablet of smartphone. In 2018 zijn deze formulieren al vaak gebruikt. Bijvoorbeeld wijzigingen werden 333x online doorgegeven. Bijzondere bijstand is 229x digitaal door u aangevraagd.

  Lees verder
 • Wist u dat…

  (16-07-2019) Lees verder
 • Zomeractiviteiten voor kids

  (16-07-2019)

  In de zomervakantie is er van alles te doen. Om het leuk te hebben hoeft u dus niet ver weg.

  Lees verder
 • Meer persoonlijke gesprekken

  (16-07-2019)

  In maart 2017 zijn we gestart met een nieuwe werkwijze. We gebruiken die voor mensen die meer moeite hebben om werk te vinden. Met de mensen spreken we vaker en uitgebreider.

  Lees verder
 • Op vakantie? Bespreek het eerst

  (16-07-2019)

  Gaat u met vakantie? Of bent u om een andere reden een tijdje niet thuis? Bespreek dit dan met uw casemanager Werk of Activering. Is deze akkoord, meld het dan minimaal 4 weken van te voren.

  Lees verder
 • Statushouders werken in tuinbouw

  (16-07-2019)

  Op 11 juni zetten 9 statushouders uit Zuidplas en Capelle hun handtekening onder een contract met Veldwerk Uitzendbureau.

  Lees verder
 • Uw kinderen kunnen meedoen!

  (16-07-2019)

  Alle kinderen willen graag meedoen. Met sport, muziek- of dansles, schoolreis en meer. Wanneer u hiervoor weinig geld heeft, kunt u vergoedingen aanvragen. Bijvoorbeeld bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur, het Voorzieningenfonds Krimpen en Stichting Leergeld.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april 2019

  (02-04-2019)

  Mensen met een bijstandsuitkering ontvangen begin april de Nieuwsbrief Sociale Zaken (PDF, 0,75 Mb). Hiermee blijft u op de hoogte van wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Van startbaan naar hartbaan met de Werkclub

  (28-03-2019)

  De Werkclub is een training voor nieuwe Nederlanders, vluchtelingen en statushouders. Deelnemers leren van alles over werken in Nederland: van solliciteren tot het tekenen van een arbeidscontract. Afgelopen maanden hebben ongeveer 30 mensen uit Capelle, Krimpen en Zuidplas deze training gevolgd.

  Lees verder
 • Betalen vaste lasten

  (28-03-2019)

  Wij kunnen uw vaste lasten voor u betalen als u dat wilt. Wij betalen dan uw huur, gas, water, licht en/of zorgverzekering. We houden de kosten op uw uitkering in. U ontvangt daarna het bedrag dat van uw uitkering overblijft.

  Lees verder
 • Yeewin werkt graag bij Promen

  (28-03-2019)

  Promen is een (sociaal werk)bedrijf. Er werken veel mensen met een arbeidsbeperking. De meesten hebben een arbeidsovereenkomst. Anderen werken er met behoud van hun uitkering. Een leidinggevende of jobcoach helpt ze het werk goed te doen. Ook krijgen de werknemers trainingen. Bijvoorbeeld over hoe je je gedraagt als werknemer, of over hun eigen ontwikkeling.

  Lees verder
 • Vakantieregels

  (28-03-2019)

  Per kalenderjaar kunt u maximaal 4 weken (28 dagen) met behoud van uitkering naar het buitenland. De reden van uw verblijf kan verschillend zijn: vakantie, familiebezoek, een begrafenis of revalideren. Echter altijd geldt: na 28 dagen stopt uw uitkering.

  Lees verder
 • Nira krijgt ervaring als jobcoach

  (28-03-2019)

  Nira is 26 jaar en studeerde toegepaste psychologie in Leiden. Hierna wil ze de master opleiding ‘positieve organisatie psychologie’ doen. Daarvoor startte ze met de pre-master opleiding. Een samenwerking tussen de Open en Erasmus Universiteit. En toen ging er iets mis… Nira vertelt het zelf.

  Lees verder
 • Vraag individuele inkomenstoeslag aan

  (28-03-2019)

  De individuele inkomenstoeslag is een extra bedrag dat u kunt krijgen als u langer een inkomen op bijstandsniveau heeft. In Capelle en Krimpen is dat 5, in Zuidplas 3 jaar. U kunt de toeslag aanvragen wanneer u tussen de 21 jaar en de AOW-leeftijd bent. Kreeg u in de afgelopen 3 (Zuidplas) of 5 jaar nog studiefinanciering? Dan krijgt u de toeslag niet.

  Lees verder
 • Op zoek naar leuk en nuttig vrijwilligerswerk

  (28-03-2019)

  Vrijwilligerswerk is er in vele vormen en kan een goede tijdsbesteding zijn. U doet nuttige ervaring en leuke contacten op en leert (nieuwe) vaardigheden. Ook staat het goed op uw Curriculum Vitae (CV). Daarmee kan het een tussenstap zijn naar betaald werk.

  Lees verder
 • Diana werkt als taxichauffeur

  (26-03-2019)

  Sinds november werkt Diana als taxichauffeur bij Maasstad Vervoerservice in Rotterdam. Even daarvoor kwam ze met haar 2 kinderen terug na 4 jaar in Afrika. Bij terugkomst had ze niets meer en kon zij alle hulp gebruiken.

  Lees verder
 • Wist u dat…

  (26-03-2019) Lees verder
 • Eropuit met de Rotterdampas

  (07-03-2019)

  Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 uitjes in Rotterdam en omgeving gratis of met korting doen. Zo houdt u leuke activiteiten betaalbaar.

  Lees verder
 • Jane werkt in de thuiszorg

  (17-12-2018)

  In september is Jane begonnen in de thuiszorg. Haar werkgever Ampliar is er blij mee. Omdat ouderen langer zelfstandig blijven wonen, zijn er steeds meer mensen nodig. Er zijn daardoor veel vacatures. We vragen Jane naar haar ervaringen…

  Lees verder
 • Vraag uw toeslagen aan!

  (17-12-2018)

  De Belastingdienst geeft verschillende toeslagen aan mensen met een laag inkomen. Het gaat bij elkaar vaak om flink wat geld per maand. Geld waar u recht op heeft! Het blijkt dat niet iedereen toeslagen krijgt. Wij adviseren u deze wel aan te vragen.

  Lees verder
 • Digitale formulieren op www.ijsselgemeenten.nl

  (17-12-2018)

  Wij werken voortdurend aan onze website. We maken steeds meer digitale formulieren en verbeteren de formulieren die we al hebben. U kunt hiermee een aanvraag doen, wijzigingen doorgeven of documenten opsturen.

  Lees verder
 • Zelf aan de slag = € 500,- premie

  (17-12-2018)

  Als u zelf een baan vindt, zonder onze hulp, kunt u recht hebben op € 500,- uitstroompremie. Met dit eenmalige extraatje willen we u stimuleren zelf betaald werk te vinden. U krijgt de € 500,- als u:

  Lees verder
 • Melanie werkt bij personeelszaken

  (17-12-2018)

  Melanie werkt als junior HR medewerker bij de gemeente Capelle. Haar baan is speciaal gemaakt als garantiebaan. De functie heeft taken zonder tijdslimiet en druk. Het is echter wel een volwaardige functie met verantwoordelijkheden. Zo past dit werk goed binnen haar mogelijkheden.

  Lees verder
 • Maak uw eigen geldplan

  (17-12-2018)

  Geld tekort aan het einde van de maand? Of juist over? Geen goed overzicht over uw geldzaken? Of geldzorgen? Het geeft allemaal onrust. Een Geldplan van het Startpunt Geldzaken geeft inzicht.

  Lees verder
 • Nog geen 27 jaar? Terug naar school!

  (17-12-2018)

  Met een diploma op zak heb je meer kans op betaald werk. Met 27 jaar kun je nog studiefinanciering krijgen. Daarom is tot die leeftijd het volgen van een studie verplicht. Helemaal als je nog geen opleiding hebt afgerond of geen werk kunt vinden met jouw diploma.

  Lees verder
 • Niet tevreden? Vertel het ons!

  (03-10-2018)

  Wij vinden een goed contact met u belangrijk. We willen u altijd op tijd informeren. Bijvoorbeeld over een aanvraag of een wijziging in uw uitkering. Als u een vraag heeft, willen we een duidelijk antwoord geven. Als een casemanager dat antwoord moet geven, vinden we dat die u snel moet terugbellen. Daarbij willen we u altijd vriendelijk en respectvol te woord staan. Ook als u bij ons op een gesprek of training komt.

  Lees verder
Top