Nieuws

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws

Nieuws

 • Storing formulier Verzenden documenten

  (12-04-2019)

  Van 27 maart 9:00 uur tot 11 april 16:00 uur werkte het online formulier verzenden documenten niet goed. Daardoor hebben we de verzonden documenten niet ontvangen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april 2019

  (02-04-2019)

  Mensen met een bijstandsuitkering ontvangen begin april de Nieuwsbrief Sociale Zaken (PDF, 0,75 Mb). Hiermee blijft u op de hoogte van wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Van startbaan naar hartbaan met de Werkclub

  (28-03-2019)

  De Werkclub is een training voor nieuwe Nederlanders, vluchtelingen en statushouders. Deelnemers leren van alles over werken in Nederland: van solliciteren tot het tekenen van een arbeidscontract. Afgelopen maanden hebben ongeveer 30 mensen uit Capelle, Krimpen en Zuidplas deze training gevolgd.

  Lees verder
 • Balie in Capelle op 20 mei dicht

  (28-03-2019)

  Dinsdag 21 mei openen wij eindelijk onze nieuwe balie in het gemeentehuis van Capelle. Op maandag 20 mei zijn we gesloten. Dan richten we alles in en testen we de computers.

  Lees verder
 • Betalen vaste lasten

  (28-03-2019)

  Wij kunnen uw vaste lasten voor u betalen als u dat wilt. Wij betalen dan uw huur, gas, water, licht en/of zorgverzekering. We houden de kosten op uw uitkering in. U ontvangt daarna het bedrag dat van uw uitkering overblijft.

  Lees verder
 • Yeewin werkt graag bij Promen

  (28-03-2019)

  Promen is een (sociaal werk)bedrijf. Er werken veel mensen met een arbeidsbeperking. De meesten hebben een arbeidsovereenkomst. Anderen werken er met behoud van hun uitkering. Een leidinggevende of jobcoach helpt ze het werk goed te doen. Ook krijgen de werknemers trainingen. Bijvoorbeeld over hoe je je gedraagt als werknemer, of over hun eigen ontwikkeling.

  Lees verder
 • Vakantieregels

  (28-03-2019)

  Per kalenderjaar kunt u maximaal 4 weken (28 dagen) met behoud van uitkering naar het buitenland. De reden van uw verblijf kan verschillend zijn: vakantie, familiebezoek, een begrafenis of revalideren. Echter altijd geldt: na 28 dagen stopt uw uitkering.

  Lees verder
 • Nira krijgt ervaring als jobcoach

  (28-03-2019)

  Nira is 26 jaar en studeerde toegepaste psychologie in Leiden. Hierna wil ze de master opleiding ‘positieve organisatie psychologie’ doen. Daarvoor startte ze met de pre-master opleiding. Een samenwerking tussen de Open en Erasmus Universiteit. En toen ging er iets mis… Nira vertelt het zelf.

  Lees verder
 • Vraag individuele inkomenstoeslag aan

  (28-03-2019)

  De individuele inkomenstoeslag is een extra bedrag dat u kunt krijgen als u langer een inkomen op bijstandsniveau heeft. In Capelle en Krimpen is dat 5, in Zuidplas 3 jaar. U kunt de toeslag aanvragen wanneer u tussen de 21 jaar en de AOW-leeftijd bent. Kreeg u in de afgelopen 3 (Zuidplas) of 5 jaar nog studiefinanciering? Dan krijgt u de toeslag niet.

  Lees verder
 • Op zoek naar leuk en nuttig vrijwilligerswerk

  (28-03-2019)

  Vrijwilligerswerk is er in vele vormen en kan een goede tijdsbesteding zijn. U doet nuttige ervaring en leuke contacten op en leert (nieuwe) vaardigheden. Ook staat het goed op uw Curriculum Vitae (CV). Daarmee kan het een tussenstap zijn naar betaald werk.

  Lees verder
 • Diana werkt als taxichauffeur

  (26-03-2019)

  Sinds november werkt Diana als taxichauffeur bij Maasstad Vervoerservice in Rotterdam. Even daarvoor kwam ze met haar 2 kinderen terug na 4 jaar in Afrika. Bij terugkomst had ze niets meer en kon zij alle hulp gebruiken.

  Lees verder
 • Wist u dat…

  (26-03-2019) Lees verder
 • IJsselgemeenten gesloten

  (07-03-2019)

  Tijdens de feestdagen zijn wij de komende maanden een aantal dagen gesloten.

  Lees verder
 • Eropuit met de Rotterdampas

  (07-03-2019)

  Met de Rotterdampas kunt u meer dan 750 uitjes in Rotterdam en omgeving gratis of met korting doen. Zo houdt u leuke activiteiten betaalbaar.

  Lees verder
 • Jane werkt in de thuiszorg

  (17-12-2018)

  In september is Jane begonnen in de thuiszorg. Haar werkgever Ampliar is er blij mee. Omdat ouderen langer zelfstandig blijven wonen, zijn er steeds meer mensen nodig. Er zijn daardoor veel vacatures. We vragen Jane naar haar ervaringen…

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken december 2018

  (17-12-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van december is verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. 4 keer per jaar sturen we de nieuwsbrief. Zo houden we onze klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Wist u dat …

  (17-12-2018) Lees verder
 • Vraag uw toeslagen aan!

  (17-12-2018)

  De Belastingdienst geeft verschillende toeslagen aan mensen met een laag inkomen. Het gaat bij elkaar vaak om flink wat geld per maand. Geld waar u recht op heeft! Het blijkt dat niet iedereen toeslagen krijgt. Wij adviseren u deze wel aan te vragen.

  Lees verder
 • Digitale formulieren op www.ijsselgemeenten.nl

  (17-12-2018)

  Wij werken voortdurend aan onze website. We maken steeds meer digitale formulieren en verbeteren de formulieren die we al hebben. U kunt hiermee een aanvraag doen, wijzigingen doorgeven of documenten opsturen.

  Lees verder
 • Zelf aan de slag = € 500,- premie

  (17-12-2018)

  Als u zelf een baan vindt, zonder onze hulp, kunt u recht hebben op € 500,- uitstroompremie. Met dit eenmalige extraatje willen we u stimuleren zelf betaald werk te vinden. U krijgt de € 500,- als u:

  Lees verder
 • Melanie werkt bij personeelszaken

  (17-12-2018)

  Melanie werkt als junior HR medewerker bij de gemeente Capelle. Haar baan is speciaal gemaakt als garantiebaan. De functie heeft taken zonder tijdslimiet en druk. Het is echter wel een volwaardige functie met verantwoordelijkheden. Zo past dit werk goed binnen haar mogelijkheden.

  Lees verder
 • Nieuwe betaalspecificatie

  (17-12-2018)

  In januari 2019 verandert de hoogte van uw uitkering. Daarom krijgt u eind januari een nieuwe betaalspecificatie. Hierop staat het bedrag van uw uitkering. Bewaar hem goed! Misschien heeft u de specificatie nodig voor andere instanties.

  Lees verder
 • Maak uw eigen geldplan

  (17-12-2018)

  Geld tekort aan het einde van de maand? Of juist over? Geen goed overzicht over uw geldzaken? Of geldzorgen? Het geeft allemaal onrust. Een Geldplan van het Startpunt Geldzaken geeft inzicht.

  Lees verder
 • Nog geen 27 jaar? Terug naar school!

  (17-12-2018)

  Met een diploma op zak heb je meer kans op betaald werk. Met 27 jaar kun je nog studiefinanciering krijgen. Daarom is tot die leeftijd het volgen van een studie verplicht. Helemaal als je nog geen opleiding hebt afgerond of geen werk kunt vinden met jouw diploma.

  Lees verder
 • Uitkering december voor Kerst

  (17-12-2018)

  Ook dit jaar betalen we de uitkering van december vóór de kerstdagen uit. Zo kunt u al uitgaven vóór de kerstdagen doen. Heeft u een aanvullende uitkering? Dan hebben we wel uiterlijk 14 december uw inkomensgegevens voor december nodig. Is dat niet op tijd gelukt? Dan schatten we uw inkomsten.

  Lees verder
 • Fijne feestdagen

  (17-12-2018)

  Alle medewerkers van de afdeling Sociale Zaken wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2019.

 • Zorgverzekering zonder eigen risico

  (17-12-2018)

  Uw gezondheid is natuurlijk erg belangrijk. Een goede zorgverzekering speelt daarbij een grote rol. Ook voor inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas met een lager inkomen. Als u jaarlijks hoge zorgkosten heeft is het VGZ Rotterdampakket interessant voor u.

  Lees verder
 • Controle op bijstand bespaart ruim 3,6 miljoen

  (27-11-2018)

  De controle op het recht op bijstandsuitkeringen door IJsselgemeenten heeft vorig jaar een besparing van ruim 3,6 miljoen euro opgeleverd voor Capelle, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Dat blijkt uit het verslag Hoogwaardig Handhaven 2017 van IJsselgemeenten. De opbrengst bestaat uit beëindigde uitkeringen, terugvorderingen van bijstand, verlagingen van uitkeringen en boetes. Daarnaast bespaarde IJsselgemeenten bijna 5 miljoen euro aan uitkeringen door een nauwkeurige check bij de aanvragen van uitkeringen. Daarmee is voorkomen dat mensen ten onrechte een uitkering kregen en die later moesten terugbetalen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober 2018

  (15-10-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van oktober is verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. 4 keer per jaar sturen we de nieuwsbrief. Zo houden we onze klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Wist u dat …

  (03-10-2018)

  In iedere Nieuwsbrief van Sociale Zaken geven we een paar handige weetjes in deze rubriek.

  Lees verder
 • Regels bijzondere bijstand nu ook voor Zuidplas aangepast

  (03-10-2018)

  In april was er al een wijziging van de bijzondere bijstand voor inwoners van Capelle en Krimpen. Deze regels gelden sinds 1 oktober 2018 ook voor inwoners van Zuidplas.

  Lees verder
 • Niet tevreden? Vertel het ons!

  (03-10-2018)

  Wij vinden een goed contact met u belangrijk. We willen u altijd op tijd informeren. Bijvoorbeeld over een aanvraag of een wijziging in uw uitkering. Als u een vraag heeft, willen we een duidelijk antwoord geven. Als een casemanager dat antwoord moet geven, vinden we dat die u snel moet terugbellen. Daarbij willen we u altijd vriendelijk en respectvol te woord staan. Ook als u bij ons op een gesprek of training komt.

  Lees verder
 • Vol vertrouwen solliciteren

  (03-10-2018)

  Wat u vertelt is belangrijk! Maar wist u dat uw uitstraling minstens zo belangrijk is? Voelt u zich goed en straalt u vertrouwen uit? Dan is de kans op succes veel groter! Dat blijkt uit onderzoeken en is ook de ervaring van veel klanten die solliciteren. Zowel voor vrijwilligers- en betaald werk.

  Lees verder
 • Klantenservice: het werk van de toekomst!

  (02-10-2018)

  U bent behulpzaam en houdt van contact met mensen. Mensen komen vaak naar u toe voor advies. Of u bent handig met de computer en sociale media. Dan is het werken op een afdeling klantenservice iets voor u. Ervaring is niet nodig.

  Lees verder
 • Schuld bij ons? Bel voor een regeling!

  (02-10-2018)

  Het kan gebeuren dat u teveel uitkering van ons heeft gekregen. Bijvoorbeeld als we een wijziging niet meer op tijd voor de betaling kunnen verwerken. U betaalt dit geld dan terug. Soms gaat het om een paar tientjes. Het kan echter ook een groter bedrag zijn. Dat kunt u dan waarschijnlijk niet in 1 keer terugbetalen. In dat geval treffen we een betaalregeling met u. Heeft u nog een uitkering van ons? Dan verrekenen we meestal iedere maand een bedrag met uw uitkering. We houden dan rekening met uw beslagvrije voet. Dat is het bedrag dat u minimaal moet overhouden om van te leven.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken juli 2018

  (05-07-2018)

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van juli wordt deze week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
 • Nieuwe privacyregels

  (25-05-2018)

  Vandaag is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht gegaan. De kern van de AVG is dat we zorgvuldig met persoonsgegevens omgaan en datalekken voorkomen. We hebben met elkaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor deze wet en aan het documenteren welke privégegevens van wie we in bezit hebben, hoe lang we ze bewaren en wat we ermee doen.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken april

  (28-03-2018)
  Voorkant nieuwsbrief sociale zaken

  De Nieuwsbrief Sociale Zaken van april wordt komende week verspreid onder de klanten van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Vier keer per jaar sturen we de nieuwsbrief. Hiermee houden we hen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wetten en regelingen.

  Lees verder
Top