Nieuws

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws

Nieuws

 • Vind personeel met samen investeren in opleiding

  (07-07-2021)

  Ook bij het Werkplein IJsselgemeenten geloven we in een leven lang leren en ontwikkelen. Veel mensen willen graag weer aan het werk gaan. Dat lukt dit in de praktijk niet altijd. Eén van de oorzaken is dat hun opleiding niet aansluit bij huidige vacatures.

  Lees verder
 • Uw kinderen kunnen meedoen!

  (05-07-2021)

  School, sport, uitstapjes… Uw kind doet graag mee. Dat kost vaak (veel) geld. Daarom is er extra geld voor gezinnen met minder inkomen. Hier kunt u lezen over de mogelijkheden. Veel gezinnen vragen het extra geld al aan. Als het nodig is, doet u dat ook. Zo doen ook uw kinderen mee!

  Lees verder
 • Wist u dat …juli 2021

  (05-07-2021) Lees verder
 • Bijzondere bijstand

  (02-07-2021)

  Soms heeft u door een bijzondere situatie extra kosten. Dit zijn dan kosten die niet iedereen heeft. Bijvoorbeeld voor rechtsbijstand, bewindvoering, betaling vaste lasten bij verblijf in een inrichting, reiskosten, uitvaartkosten, kosten voor schoolgaande kinderen, enzovoort.

  Lees verder
 • Bankzaken voor anderen

  (02-07-2021)

  Wilt u de bankzaken van iemand regelen die dat zelf niet kan? Bijvoorbeeld voor een familielid? Bespreek dit dan eerst met uw casemanager Inkomen. 

  Lees verder
 • Bevrijd van schulden

  (02-07-2021)

  Floriske (37) voelt zich ontzettend goed en gelukkig. Zij is bevrijd van een groot bedrag aan schulden. Haar uitkering is niet meer nodig. Ze woont samen met haar vriend. Ze kan weer leven!

  Lees verder
 • Nog geen 27 jaar? Terug naar school!

  (02-07-2021)

  Met een diploma heb je meer kans op betaald werk. Tot 27 jaar kun je nog studiefinanciering van DUO krijgen. Daarom is tot je 27e het volgen van een studie verplicht. Helemaal als je nog geen diploma hebt of geen werk kunt vinden met jouw diploma. In september starten weer veel opleidingen. Schrijf je op tijd in.

  Lees verder
 • Niet tevreden? Vertel het ons!

  (02-07-2021)

  Wij vinden een goed contact met u belangrijk. We willen u altijd op tijd informeren. Bijvoorbeeld over een aanvraag of een wijziging in uw uitkering. Als u een vraag heeft, willen we een duidelijk antwoord geven. Moet een casemanager u antwoord geven? Dan vinden we dat die u snel moet terugbellen. Daarbij willen we altijd vriendelijk en respectvol zijn. Ook als u bij ons op een gesprek of training komt.

  Lees verder
 • Vaker een persoonlijk gesprek

  (02-07-2021)

  In 2017 begonnen we anders om te gaan met mensen die door hun situatie slecht werk kunnen vinden. We spreken deze mensen vaker en over meer onderwerpen dan alleen de uitkering. We praten ook over persoonlijke dingen, zoals gezondheid, geld, relaties en wonen.

  Lees verder
 • Rapport: u gaf ons een 7,3

  (02-07-2021)

  Deze winter vroegen wij aan ongeveer 1300 van u: hoe tevreden bent u met onze hulp en service? Ook hebben we 13 klanten gesproken. We vroegen speciaal naar uw ervaringen tijdens corona. Het eindcijfer dat we kregen was een 7,3. Dat is bijna gelijk aan het cijfer van 2019: 7,4.

  Lees verder
 • Rob leerde lezen en schrijven toen hij 45 jaar was

  (02-07-2021)

  Rob werkte vroeger als stratenmaker. Dat vond hij leuk, want dan kon hij met zijn handen werken. Rob kon niet lezen en schrijven. Daarom hielp zijn vrouw hem daarbij.

  Lees verder
 • Op vakantie? Bespreek het vooraf met ons

  (02-07-2021)

  Deze zomer op vakantie naar het buitenland? De berichten zien er beter uit. Door het coronavirus kunt u misschien niet naar ieder land. En moet u als u terugkomt misschien wel een paar dagen verplicht thuis blijven.

  Lees verder
 • Vind een baan in onze vacaturebank

  (02-07-2021)

  In onze vacaturebank vindt u banen die we nu voor u hebben. Op dit moment ongeveer 20. We vermelden er hier een paar. U vindt meer informatie in de vacaturebank: www.ijsselgemeenten.nl/vacaturebank. Daar kunt u ook direct solliciteren. De inlogcode staat in de brief bij deze nieuwsbrief. Of vraag erom bij uw casemanager.

  Lees verder
 • De TONK uitgebreid!

  (23-06-2021)

  Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen sinds maart 2021 de TONK aanvragen via www.ijsselgemeenten.nl. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen. Onlangs heeft het kabinet besloten de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021. Daarnaast hebben de gemeenten besloten de TONK te verruimen. 

  Lees verder
 • Proef met digitaal huisbezoek uitgebreid

  (21-06-2021)

  Tijdens corona zijn we een proef gestart met digitale huisbezoeken via de smartphone. Daarmee onderzochten we het recht op een uitkering. De reden voor deze proef was dat door de coronaregels persoonlijke huisbezoeken (bijna) niet meer mogelijk waren. De ervaringen tot nu toe zijn goed. Nu is in de app een extra mogelijkheid toegevoegd: het videobellen.

  Lees verder
 • Baan op de tocht? Rijnmond Werkt Door helpt!

  (10-06-2021)

  Mensen die door de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen, kunnen terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam. Dit gebeurt onder de vertrouwde naam Rijnmond Werkt Door.

  Lees verder
 • Balie en informatielijn tot 14.00 uur open

  (03-06-2021)
  strip van de nieuwe openingstijden

  Sinds 1 juni zijn de balie en de informatielijn langer open. Uit onderzoek blijkt dat mensen ook graag in de middag willen bellen of langskomen. Bijvoorbeeld omdat ze ’s morgens werken. Daarom zijn de balie en telefoon nu tot 14.00 uur open. Dat was tot 12.00 uur.

  Lees verder
 • Simone werkt bij Hello Carwash

  (15-04-2021)

  Met veel plezier werkt Simone als horecamedewerker bij Hello Carwash. Ze heeft leuk werk én contact met mensen. Dat geeft haar zelfvertrouwen. “Ik dacht altijd: wie gaat mij aannemen?”

  Lees verder
 • Op Vakantie? Bespreek het vooraf met ons

  (15-04-2021)

  Door corona is de kans groot dat ook de zomer van 2021 er anders uitziet. We weten niet of we naar het buitenland kunnen. Misschien heeft u al besloten om dit jaar in Nederland te blijven. Als u op vakantie gaat moet u dit aan ons vertellen. Of het nu in het buitenland of in Nederland is.

  Lees verder
 • Wist u dat… april 2021

  (15-04-2021) Lees verder
 • Uitkering bij samenwonen

  (15-04-2021)

  Woont u samen met iemand anders in een huis? Dan gaan wij ervan uit dat u samen het huishouden deelt. U krijgt dan samen 1 uitkering. De inkomsten en het vermogen (bijvoorbeeld spaargeld of auto’s) van u beiden tellen dan mee voor de uitkering.

  Lees verder
 • Voorzieningenfonds Krimpen: ook voor volwassenen

  (15-04-2021)

  Ook volwassenen kunnen in 2021 nog geld uit het voorzieningenfonds krijgen voor sport of hobby. In december 2020 schreven we dat vanaf 2021 alleen kinderen nog een vergoeding uit het Voorzieningenfonds van Krimpen zouden krijgen. De gemeente had toen nog geen definitief besluit genomen. Nu wel: de raad besloot dat ook volwassenen in 2021 nog een vergoeding krijgen.

  Lees verder
 • Geldzorgen? Wacht niet, zoek hulp!

  (15-04-2021)

  “Kunt u de rekeningen niet meer betalen? Dan kunt u het beste snel hulp zoeken. Veel mensen wachten lang voor ze hulp vragen. Ze schamen zich. Terwijl ze er vaak niets aan kunnen doen. Ziekte, een eigen bedrijf dat failliet gaat, scheiding of het overlijden van een partner…

  Lees verder
 • Nieuwe regels voor terugbetalen

  (15-04-2021)

  Heeft u schulden? Dan moet u die terugbetalen. Maar u heeft ook geld nodig om van te leven. Dat staat ook in de wet. Het geld dat u nodig heeft om van te leven noemen we de beslagvrije voet.

  Lees verder
 • Problemen door toeslag kinderopvang

  (15-04-2021)

  Heeft de Belastingdienst uw toeslag voor kinderopvang stopgezet tussen 2005 en 2019? En bent u daardoor in de problemen gekomen? Moest u geld terugbetalen?

  Lees verder
 • Vind een baan in onze vacaturebank

  (15-04-2021)

  In onze vacaturebank vindt u banen die we nu voor u hebben. Op dit moment ongeveer 20. We vermelden er hier een paar. U vind meer informatie in de vacaturebank: www.ijsselgemeenten.nl/vacaturebank Daar kunt u ook direct solliciteren. De inlogcode staat in de brief bij deze nieuwsbrief. Of vraag erom bij uw casemanager.

  Lees verder
 • Onze service in coronatijd

  (15-04-2021)

  We willen u en onze medewerkers beschermen tegen corona. Dus: we doen de dingen zoveel mogelijk zonder persoonlijk contact. Onze balie is 2 dagen in de week op afspraak open. Wij werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken hebben we per telefoon of videogesprek. En met vragen bellen, mailen of appen we elkaar. Alleen als het niet anders kan, spreken we u persoonlijk.

  Lees verder
 • Inkomen lager door corona? Vraag de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten aan!

  (03-03-2021)

  Capelle aan den IJssel, 3 maart 2021 - Inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen vanaf vandaag de TONK aanvragen bij IJsselgemeenten. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen.

  Lees verder
 • Zelfstandige en het coronavirus

  (05-02-2021)

  Loopt u als zzp'er of ondernemer door het coronavirus opdrachten mis? Of gaan evenementen of projecten niet door? Misschien heeft u hierdoor niet genoeg geld meer om van te leven. Of u kunt uw werknemers niet meer betalen. Dan willen we u wijzen op mogelijke financiële ondersteuning. Of u die hulp ook krijgt, hangt af van uw situatie.

  Lees verder
 • Coronavirus en uitkering

  (05-02-2021)

  Door het coronavirus hebben we onze dienstverlening aangepast. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, willen we zo min mogelijk persoonlijke contacten. Het betalen van uitkeringen en behandelen van nieuwe aanvragen gaan gewoon door. Moet u voor een afspraak in het gemeentehuis of op het Werkplein zijn? Dan vragen we u een mondkapje te dragen. 

  Lees verder
 • Voor ondernemers: hulp bij schulden of ander werk

  (18-01-2021)

  Het coronavirus heeft grote invloed op veel ondernemers en de economie. Veel ondernemers hebben te maken met maatregelen, beperkingen en veranderingen in de markt. Bent u ondernemer en vraagt u zich af hoe u verder kunt met uw bedrijf?

  Lees verder
 • Prijs voor echtpaar uit Nieuwerkerk

  (05-01-2021)

  Vrijwilligers Marcel Roozendaal en Laurènce van de Polder uit Nieuwerkerk aan den IJssel zijn ware kampioenen. IJsselgemeenten heeft hen voorgedragen bij het bedrijf CompetenSYS* dat elk jaar een landelijke decemberactie organiseert. Dit doen zij om mensen die goed doen in het zonnetje te zetten. Uit alle inzendingen werden 11 goede doelen geloot waaronder de inzending van IJsselgemeenten. Op 28 december reikten wethouder Jan Willem Schuurman en Petra Oliehoek – van Es van IJsselgemeenten de prijs van € 250,00 uit aan het echtpaar.

  Lees verder
 • Sterk door werk

  (17-12-2020)

  Samen met sociale partners is Havensteder het project 'sterk door werk' gestart. Hiermee wil Havensteder mensen die moeilijk werk vinden een kans geven. 

  Lees verder
 • Santino werkt als administratief medewerker

  (15-12-2020)

  Santino (25) is sinds 1 oktober administratief medewerker bij Welzijn Capelle. Daarvoor had hij bij Welzijn Capelle al 2 jaar een werkervaringsplaats als baliemedewerker.  

  Lees verder
 • Wist u dat … december 2020

  (15-12-2020) Lees verder
 • Uw kind 18 jaar! Wat moet u (samen) regelen?

  (15-12-2020)

  Wordt uw kind bijna 18 jaar? Dan wordt uw kind zelf verantwoordelijk voor veel financiële zaken. Ook voor u verandert er veel. We zetten de dingen voor u op een rijtje. Dan kunt u samen alles op tijd regelen.

  Lees verder
 • Training klantenservice online

  (15-12-2020)

  Al een paar jaar werken we op het Werkplein samen met VANAD. Dit bedrijf verzorgt voor veel bedrijven de online en telefonische klantenservice. Ze zijn hiervoor altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Iets voor u?

  Lees verder
 • Voorzieningenfonds Krimpen ook voor volwassenen

  (15-12-2020)

  In de Nieuwsbrief Sociale Zaken van december schreven we: 

  Vanaf 1 januari 2021 krijgen alleen kinderen nog een vergoeding uit het Voorzieningenfonds van Krimpen. Maar: de gemeente Krimpen besloot de regels voor 2021 nog niet aan te passen. Volwassenen kunnen in 2021 ook nog een vergoeding krijgen.

  Lees verder
 • Geld terugbetalen? Regel het snel online!

  (15-12-2020)

  Moet u geld aan ons (terug)betalen? Dan kunt u nu makkelijker en sneller een voorstel doen hoe u gaat betalen.

  Lees verder
 • Nieuwe regels voor terugbetalen

  (15-12-2020)

  Heeft u schulden? Dan moet u die terugbetalen. Maar u heeft ook geld nodig om van te leven. Dat staat ook in de wet. Het geld dat u nodig heeft om van te leven noemen we de beslagvrije voet.

  Lees verder
 • Priscilla vond een baan via onze vacaturebank

  (15-12-2020)

  Sinds juli hebben we op onze website een vacaturebank met veel verschillende banen. Priscilla was 1 van de eersten die hier een leuke opstap naar een baan vond. Op 16 november begon ze met het AanZet traject bij VANAD Academy. Na het behalen van de training krijgt ze een certificaat.

  Lees verder
 • Onze service in coronatijd

  (15-12-2020)

  We willen u en onze medewerkers beschermen tegen corona. Dus: we doen de dingen zoveel mogelijk zonder persoonlijk contact. Onze balie is 2 dagen in de week op afspraak open. Wij werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken hebben we per telefoon of videogesprek. En met vragen bellen, mailen of appen we elkaar. Alleen als het niet anders kan, spreken we u persoonlijk of komen we bij u op bezoek.

  Lees verder
 • Nieuwsbrief Sociale Zaken oktober 2020

  (13-10-2020)

  Heeft u een bijstandsuitkering? Dan ontvangt u rond 13 oktober de Nieuwsbrief Sociale Zaken. Lees meer over werk, uw uitkering en extra geld.

  Lees deze nieuwsbrief ijsselgemeenten (met ook het nieuws voor werkgevers)

  Lees verder
 • Eerste online meet&greet succesvol

  (08-10-2020)

  Op 28 september was de eerste online meet&greet van het Werkplein. We wilden zo toch onze werkzoekenden met werkgevers verbinden in deze coronatijd. Elkaar persoonlijk ontmoeten is nu niet verstandig.  Daarom deden we het online en met succes!

  Lees verder
 • Social return heeft nieuwe spelregels

  (08-10-2020)

  Als u een opdracht krijgt van een gemeente in de regio, vraagt de gemeente een tegenprestatie. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door iemand met een uitkering in dienst te nemen. Dit is de Social Return. In oktober 2019 zijn nieuwe spelregels social return vastgesteld.

  Lees verder
 • Anton werkt in het groen

  (07-10-2020)

  Al 3 jaar werkt Anton in het groenonderhoud. Eerst was hij gewoon medewerker. Nu is hij meewerkend voorman. Dat betekent dat hij naast het snoeien en onkruid weghalen, nu ook een klein team leidt en de bus bestuurt. We spreken hem als hij aan het werk is met zijn ploegje in Rotterdam. Daar is ook Corné van Roteck, het uitzendbureau die hem aan de baan hielp.

  Lees verder
 • Wist u dat …oktober 2020

  (07-10-2020) Lees verder
 • Vraag aan: extra geld voor school

  (07-10-2020)

  Bijna alle scholen sturen een rekening voor ‘extra’ activiteiten op school. Daarvan betaalt de school bijvoorbeeld het schoolreisje. Daarnaast moet u soms betalen voor een studiereis of is speciale kleding nodig (denk aan een overall, schort of sportkleding). Voor deze kosten kunt u extra geld aanvragen voor kinderen op de lagere of middelbare school of op het MBO.

  Lees verder
 • Aan het werk zonder problemen

  (07-10-2020)

  U ontvangt een uitkering van ons. Dat is altijd tijdelijk. Want we willen allemaal dat u weer snel werk vindt. Een nieuwe baan moet natuurlijk goed nieuws zijn. Toch is dit niet altijd zo. U krijgt in korte tijd met veel veranderingen te maken. U moet veel regelen. Dat is bij parttime werk, maar ook als u fulltime werk vindt. Soms geeft het meer stress dan dat u er blij van wordt.

  Lees verder
 • Job Academie: werken kun je leren

  (07-10-2020)

  Bij de Job Academie leren en werken jongeren in een bedrijf. Het idee van de Job Academie is simpel: Werken kun je leren. Het is bedoeld voor jongeren in het laatste schooljaar van het VSO (voortgezet speciaal onderwijs) of Praktijkonderwijs.

  Lees verder
 • Zorgverzekering

  (07-10-2020)

  In Nederland moet iedereen een zorgverzekering hebben. Zorgverzekeraar VGZ heeft een zorgverzekering speciaal voor de inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas.

  Lees verder
 • Wasan krijgt schuldhulp

  (07-10-2020)

  “Ik had mezelf in de nesten gewerkt”, vertelt Wasan. “Ik was 18 jaar geworden. Ik kreeg zorgtoeslag, ik had een studielening bij DUO en ik had een creditcard. Vandaag aangevraagd, morgen in huis. Ik weet ook niet waarom ze je die zo gemakkelijk geven. Maar goed, ik had een half jaar lang een geweldig leven. Totdat alles werd geblokkeerd en ik niet meer kon pinnen. Toen heb ik schuldhulp gebeld.”

  Lees verder
 • Energie besparen is geld besparen (deel 2)

  (07-10-2020)

  Energie besparen is goed voor het milieu. En u kunt ook veel geld besparen. Bekijk de mogelijkheden in uw gemeente.

  Lees verder
 • App helpt ons met huisbezoeken in coronatijd

  (07-10-2020)

  Wij gaan soms bij mensen thuis op bezoek. We doen dat om te kijken of iemand (nog) recht heeft op een uitkering. We kunnen dan beter zien hoe de (woon)situatie is. Door corona waren we even gestopt met huisbezoeken. We kijken nu of we weer huisbezoeken kunnen doen. Dat doen we alleen als het echt nodig is.  

  Lees verder
 • Door het wandelen komen mensen in beweging

  (07-10-2020)

  We hadden al een tijdje het idee om gesprekken niet aan een bureau, maar midden in de natuur te gaan houden. Door corona gingen we er mee aan de slag: gesprekken tijdens een wandeling.

  Lees verder
 • Is onze taal duidelijk?

  (07-10-2020)

  We willen u goede informatie geven over uw rechten, plichten en mogelijkheden als u van ons een uitkering krijgt.

  Lees verder
 • Onze service in coronatijd

  (07-10-2020)

  We willen u en onze medewerkers beschermen tegen corona. Dus: we doen de dingen zoveel mogelijk zonder persoonlijk contact. Onze balie is 2 dagen in de week op afspraak open. Wij werken zoveel mogelijk thuis. Afspraken hebben we per telefoon of videogesprek. En met vragen bellen, mailen of appen we elkaar. Komt u toch naar het gemeentehuis? Dan vragen we u een mondkapje te dragen.

  Lees verder
 • Minder of geen werk door het Coronavirus

  (25-03-2020)

  Verliest u uren door de uitbraak van het coronavirus? Of roept uw werkgever u niet meer op omdat u een nul-urencontract heeft? U kunt aan uw werkgever vragen of hij of zij gebruik kan maken van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

  Lees verder
Top