Het mocht weer! We zijn meteen gestart met het project “IJssel in beeld”. Het doel van het project? Zo veel mogelijk mensen aan het werk helpen. Daarom was het afgelopen tijd weer gezellig druk op het Werkplein. We hebben 267 gemotiveerde werkzoekenden uitgenodigd om mee te doen. Op 10 mei was de eerste bijeenkomst met een groep van 20 kandidaten. De volgende dagen volgden nog vele groepen. Op 2 juni was de afsluiting van het project met een grote banenmarkt. 

Medewerkers van CSU

Persoonlijk gesprek

We spraken op het Werkplein met alle werkzoekenden. We keken naar hun opleiding en ook naar hun persoonlijkheid en talenten. Zo brachten we voor iedereen in beeld wat hun wensen en kansen voor een baan zijn. Ook bespraken we wat iemand nog nodig had om aan het werk te kunnen. Bijvoorbeeld opvang voor de kinderen, een opleiding of hulp bij persoonlijke problemen.  

Groepstraining

Onze trainers verzorgden voor de hele groep een ‘peptalk’. Verder kon iedereen oefenen voor een gesprek met een werkgever om met nog meer vertrouwen het gesprek aan te kunnen gaan. Bij het naar huis gaan kreeg iedereen een lijst met vacatures en een uitnodiging voor de banenmarkt mee. Veel van de vacatures waren bij bedrijven die ook bij de banenmarkt zouden zijn. Zo kon iedereen zich goed voorbereiden en bedenken welke werkgevers ze wilden spreken.

Banenmarkt

Op 2 juni was de grote dag van de banenmarkt. Wat een feest was het om alle blije gezichten te zien van werkgevers, werkzoekenden en collega’s! Dat de werkzoekenden enthousiast waren, was goed te merken. Heel gericht bezocht iedereen de werkgever(s) waar ze graag wilden werken. Er waren 20 bedrijven aanwezig, die allemaal nieuw personeel zochten. Elk bedrijf heeft met 10 tot 30 werkzoekenden gesproken. Op dit moment vinden nog veel 2e gesprekken plaats met bezoeken aan de bedrijven zelf. De eerste proefplaatsingen zijn al een feit.

Ram Bihari, locatieleider bij Vegro verpleegartikelen was ook bij de banenmarkt. Hij zei op LinkedIn: “Ik wil het team van het WSP bedanken voor de uitnodiging, de goede voorbereiding en top organisatie tijdens de banenmarkt. Het was niet voor niets. Er zijn kandidaten die een vervolgafspraak hebben en we hopen met hen een match te hebben voor enkele vacatures. Het was ook fijn om bekenden te ontmoeten en nieuwe mensen toe te voegen aan je netwerk.”