Heeft u een uitkering van ons? Dan heeft u in april of mei al de energietoeslag van ons gekregen. Dat was toen € 800. Nu is dat verhoogd naar € 1.300. 

Geen aanvraag nodig

Kreeg u al € 800 euro energietoeslag eerder dit jaar? Dan kreeg u in september nog eens € 500 van ons. Het is dus niet nodig om dit aan te vragen. Heeft u nog geen hoge energiekosten? Bewaar het geld dan voor later. Bijvoorbeeld voor als u de jaarafrekening krijgt. Heeft u niets ontvangen? Laat het ons dan weten.

Net een uitkering

Heeft u nog maar net een uitkering bij ons aangevraagd? En nog geen energietoeslag gekregen? Dan kijkt uw casemanager Inkomen bij uw aanvraag meteen of u de energietoeslag kunt krijgen. U krijgt dan in 1 keer € 1.300.

Aanvragen tot 30 juni 2023

Mensen die de energietoeslag niet automatisch krijgen, kunnen tot en met 30 juni 2023 een aanvraag doen. Er zijn wel voorwaarden voor de energietoeslag. Zo moet u:

  • de huurder of eigenaar van een woning zijn;
  • een energiecontract;
  • en een laag inkomen hebben.

Op deze pagina staat meer informatie en kunt u de aanvraag doen. Heeft u een vraag over de energietoeslag? Stuur dan een e-mail naar energietoeslag@ijsselgemeenten.nl.

Recht op 1 keer de energietoeslag 

U heeft recht op 1 keer energietoeslag per huishouden / woonadres. Verhuist u? Dan kunt u de energietoeslag niet nog een keer krijgen voor uw nieuwe woning.

Energie besparen

Om de energierekening laag te houden, kunt u ook zelf energie besparen. Vraag bij uw gemeente wat u kunt doen. Soms kunt u producten krijgen of een energiecoach kan u tips geven. Kijk ook op www.geldfit.nl/energie. U vindt hier veel tips om energie te besparen en wat u kunt doen als u hulp wenst.

2023

De regering zegt dat er in 2023 ook een energietoeslag van € 1.300 komt. Later wordt hierover meer duidelijk. Houd onze website in de gaten.