Iedereen krijgt te maken met hogere kosten voor gas en energie. De regering heeft al eerder besloten om over 2022 de belasting op energie te verlagen. Voor mensen met een laag inkomen geeft de regering nog meer geld uit.

Energietoeslag

Huishoudens met een laag inkomen kunnen binnenkort recht hebben op een energietoeslag van misschien wel € 800. De regering en de gemeenten bepalen de voorwaarden en het bedrag. Zijn de voorwaarden bekend en heeft u een uitkering van ons? Dan betalen we de toeslag automatisch op uw bankrekening. Mensen met een ander laag inkomen kunnen de toeslag bij ons aanvragen. Als er meer bekend is, leest u dat op onze website.

Energie besparen

De gemeenten hebben van de regering ook geld gekregen om energie te besparen. Iedere gemeente bepaalt zelf hoe zij dit geld uitgeeft. Sommige gemeenten weten dat al. Anderen bekijken nog waar het geld aan besteed wordt. In uw gemeente kunt u terecht met vragen.

Capelle

Geld en energie besparen kan al met kleine maatregelen. Meld u daarom via www.energiebox.org/capelleaandenijssel(externe link) aan voor de Energiebox. U ontvangt dan gratis een doos met producten om energie te besparen. De box is alleen voor huurders. Een energiecoach legt uit hoe u de producten kunt gebruiken en geeft tips om energie te besparen. En hoeveel geld u kunt besparen. De energiecoach kan u ook helpen met het plaatsen van de producten. Energie besparen is goed voor uw portemonnee en het milieu.

Krimpen

Direct besparen op uw energierekening? U krijgt als huurder € 90 cadeau van de gemeente. Ga naar www.woonwijzerwinkel.nl/krimpenaandenijssel(externe link) en kies ‘Ik ben een huurder’. Stel daarna uw WoonWijzerBox samen met bijvoorbeeld een thermostaatkraan, ledlampen, slimme stekker, tochtstrips, dimmers en radiatorfolie. Vul aan het einde van de bestelling de code ‘KRIMPENHUUR’ in. U krijgt de WoonWijzerBox gratis thuisbezorgd. Wees er snel bij. Er kunnen nog 200 huishoudens gebruik maken van deze actie.

Op www.krimpenaandenijssel.nl/duurzaamhuren(externe link) kunt u een e-book downloaden met tips om gelijk uw energiekosten te verlagen.

Zuidplas

De gemeente onderzoekt nog op welke manier zij mensen met een laag inkomen kunnen helpen bij het verlagen van het energieverbruik. Dit wordt later bekend gemaakt.