Waar kan ik beter leren lezen en schrijven? Nederlands leren? Met een computer leren omgaan? Of hoe zet ik een app op mijn smartphone? Wilt u antwoord op deze en meer vragen? Ga dan naar 1 van de Digi-Taalpunten in uw gemeente. 

Waar kunt u naar toe?

Capelle

Meer informatie staat op  www.bibliotheekaandenijssel.nl(externe link).

Krimpen

Bibliotheek in Krimpen, Nachtegaalstraat 8 en bij de Krimpenwijzer, Groenendaal 1. U kunt ook naar het Digi-Taalpunt Bibliotheek Capelle Centrum komen. Aanmelden kan ook via s.khomenko@bibliotheekaandenijssel.nl. Stel uw vraag in de e-mail. Dan wordt er contact met u opgenomen om een afspraak te maken. Meer informatie staat op www.bibliotheekaandenijssel.nl(externe link).

Zuidplas

Digi-Taalhuis in de Bibliotheek, Batavierlaan 4 in Nieuwerkerk aan den IJssel. De spreekuren zijn elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en elke donderdag van 14.30 tot 16.30 uur. Meer informatie staat op www.bibliotheekdegroenevenen.nl(externe link).

Gesprek

U spreekt met een ervaren vrijwilliger. Die bekijkt welke hulp u nodig heeft. Bijvoorbeeld:

  • digitaal meedoen in de bibliotheek
  • hulp van een taalcoach
  • een taalcursus

Soms een combinatie van een paar activiteiten. Meestal zijn de activiteiten gratis.

Melden

Wilt u een taalcursus starten? Bespreek dat dan met uw casemanager Werk of Activering. Misschien kunnen wij de cursus voor u betalen. Voor leren omgaan met een computer en smartphone, de leesclub en het taalcafé kunt u zich zelf aanmelden bij een Taalpunt.