Vraagt u een uitkering of bijzondere bijstand aan? Dan moet u uw bankafschriften aan ons laten zien. 
Heeft al een uitkering? Dan moet u uw bankafschriften laten zien als wij een heronderzoek doen. Binnenkort beginnen we met de digitale brievenbus bankafschriften. 

Hiermee kunt u uw bankafschriften veiliger en makkelijker inleveren. U hoeft dan niet meer al uw bankafschriften te kopiëren of te downloaden. De digitale brievenbus is gratis. 

Hoe werkt het?

De brievenbus bankafschriften weet precies welke gegevens nodig zijn. U kiest uit een overzicht van banken de bank, waar u een rekening bij heeft. Dit gaat hetzelfde als bij een ‘Tikkie’. De brievenbus bankafschriften maakt daarna contact met uw eigen bank. U logt in bij uw bank, zoals u dat gewend bent. Dan kiest u de bankrekening(en) die u moet inleveren. De brievenbus laat u zien welke bankafschriften u bij ons gaat inleveren. Daarna geeft u akkoord om deze in te leveren. Heeft u nog een bankrekening bij een andere bank? Dan volgt u hetzelfde proces. Is het een bankrekening van iemand anders in uw huishouden? Dan kunt u de link delen.

Iemand scant met de telefoon een QR-code
Iemand scant een QR code. (Foto: Frank de Roo)

Wanneer kunt u de brievenbus gebruiken?

Moet u bankafschriften bij ons inleveren? Dan krijgt u van ons een brief. Hierin staan: 
•    een QR-code en
•    een inlevercode.

Deze heeft uw casemanager voor u gemaakt. U kunt zelf kiezen welke u gebruikt. De brievenbus bankafschriften weet met de code precies welke bankafschriften u moet inleveren. U krijgt deze te zien en kunt ze daarna inleveren. U kunt de brievenbus bankafschriften alleen gebruiken als u van ons een brief met code hebt ontvangen. In de brief staat hoe u de code gebruikt.

We beschermen uw privacy 

•    Wij gebruiken uw bankafschriften alleen voor uw aanvraag / (her)onderzoek. 
•    Wij zien alleen de bankafschriften die u inlevert. 
•    Uw bankafschriften levert u 1 keer bij ons in. 
•    U levert alleen bankafschriften in over de door ons gevraagde periode. 

Niet verplicht

Wilt u de digitale brievenbus bankafschriften niet gebruiken? Dan kunt u uw bankafschriften ook op andere manieren inleveren. Bijvoorbeeld met de post of via ‘Verzenden documenten’ op www.ijsselgemeenten.nl/verzenden. U kunt daar ook andere documenten inleveren.

Meer informatie

Binnenkort vindt u op www.ijsselgemeenten.nl/bankafschriften meer informatie.