Anna (23) werkt als Klantexpert bij Vanad Academy. Zij heeft een dochter van 2 jaar. Als Anna werkt gaat haar dochter naar de opvang. Anna zegt: “Ik wil nooit meer een uitkering. Ik raad iedereen aan om een baan te zoeken die bij je past”.

Hoe kwam je aan dit werk?

“Via het Werkplein IJsselgemeenten kreeg ik een traject aangeboden. Het AanZet traject bij Vanad. Het traject heeft niet alleen werk als doel, maar richt zich ook op jou persoonlijk, je verleden, nu en je toekomst. Het traject opende mijn ogen. Ik vond het geweldig. Het is fijn om met iemand van het Werkplein te praten en te zien dat iemand zich voor jou inzet. Er wordt goed gekeken wat voor werk bij je past en hoe je dat kunt gaan doen met hulp van het Werkplein.”

Is het leuk werk?

“Jazeker, het team steunt elkaar en dat geeft een fijn en stevig gevoel. Elkaar helpen is heel fijn, maar we lachen ook met elkaar. Als Klantexpert helpen we klanten. Dit kan via de telefoon zijn, maar ook via e-mail en social media. Ik werk voor klanten van de Bijenkorf. We beantwoorden vragen. Als er een probleem is, lossen wij het op. Het is belangrijk om goed te luisteren naar de klant.”

Heb je nog een uitkering nodig?

“Nee! Ik heb een vast contract voor 32 uur per week. Ik ben blij dat ik werk en zelf mijn geld verdien. En dat ik me minder zorgen over geld in het algemeen hoef te maken.”

Is je werk goed te combineren met thuis?

“Ja, mijn werkgever is heel flexibel. Ik kan ruilen met collega's of een dagje vrij nemen. Als ik mijn dochter eerder bij de opvang moet halen, is dat geen probleem. Als je zelf flexibel bent, dan werkt je werkgever ook mee.”

Hoe ziet je je toekomst?

“Ik ben van plan om hier de komende jaren te blijven werken. Ik wil graag doorgroeien, bijvoorbeeld naar teamleider. En ik wil mezelf verder ontwikkelen als mens en blijven leren en ontdekken.”

Wil je nog iets vertellen aan de lezers?

“Het is belangrijk dat je iets zoekt wat bij je past en waar je goed in bent. Dan kan je daarin verder groeien. Maar blijf wel zoeken naar uitdagingen. Anders kom je niet verder. Zorg dat je de betere versie van jezelf wordt.”

Interesse?

Heeft u ook interesse in werken bij Vanad? Bespreek dit dan met uw casemanager Werk.