In 2023 komt er weer een energietoeslag voor mensen met een lager inkomen. De regering neemt pas rond de zomer een besluit over de voorwaarden. Daarna kunt u de toeslag pas aanvragen.

Op onze pagina Energietoeslag vindt u altijd het laatste nieuws.

Energietoeslag 2022 aanvragen voor 30 juni 2023

Heeft u de energietoeslag van vorig jaar (2022) nog niet aangevraagd of gekregen? Aanvragen kan nog tot en met 30 juni 2023.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

• U heeft een lager inkomen
  • U bent hoofdbewoner van de woning
  • U heeft een eigen energiecontract of u betaalt energie via de huur of servicekosten. Dit gebeurt vaak bij stadsverwarming. We kijken niet naar de hoogte van uw maandbedrag. Dus ook met een goedkoper contract kunt u de energietoeslag aanvragen.

Wat is een lager inkomen?

U kunt de energietoeslag 2022 aanvragen bij IJsselgemeenten als uw totale inkomen vanaf januari 2023 niet hoger is dan:

21 jaar tot AOW-leeftijd netto per maand (zonder vakantiegeld)

• echtpaar / samenwonend € 1.948
  • alleenstaande ouder met kind(eren) tot 18 jaar € 1.748
  • alleenstaande € 1.364

AOW-leeftijd netto per maand (zonder vakantiegeld)

• echtpaar / samenwonend € 2.061
  • alleenstaande € 1.517

Meer informatie en aanvragen

U vindt meer informatie over de voorwaarden en het formulier op onze pagina energietoeslag.

Heeft u nog een vraag? Mail dan naar: energietoeslag@ijsselgemeenten.nl.

Bijzondere bijstand voor energiekosten

Naast de energietoeslag kunt u soms ook bijzondere bijstand voor energiekosten krijgen. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent en hoge energiekosten heeft. Dan kunt u voor de extra stook- of stroomkosten misschien bijzondere bijstand krijgen. Kijk voor meer informatie op www.ijsselgemeenten.nl/bb.

Energie besparen

Om de energierekening laag te houden, kunt u ook zelf energie besparen. Kijk op www.geldfit.nl/energie(externe link) of https://energie.steffie.nl(externe link)