Verzoek voorschot

HOME  |  Verzoek voorschot

Verzoek voorschot

Vraagt u een bijstandsuitkering aan en heeft u meteen geld nodig om te leven? Dan kunt u een verzoek indienen voor een voorschot. Wij beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt.

Voorschot

Een bijstandsuitkering betalen wij pas uit nadat deze is toegekend. De uitkering wordt maandelijks achteraf uitbetaald.

Als u bij het aanvragen van een bijstandsuitkering meteen geld nodig hebt, kunt u een voorschot aanvragen bij Sociale Zaken. Wordt het voorschot toegekend? Dan maken wij het via een spoedprocedure op uw bankrekening over. Wij betalen het nooit contant.

Het voorschot is meestal lager dan uw uiteindelijke uitkering. Bij de eerste betaling van uw uitkering verrekenen wij het voorschot. Als u geen uitkering krijgt, moet u het voorschot terugbetalen.

Voorschot bij uitkering

Als u al een uitkering ontvangt, kunt u geen voorschot krijgen. Bij uitzondering wijken wij van deze regel af, bijvoorbeeld als u acute financiĆ«le problemen heeft. We beoordelen deze gevallen individueel.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met de informatielijn van Sociale Zaken IJsselgemeenten. Dit kan per e-mail naar socialezaken@ijsselgemeenten.nl of telefoonnummer (010) 2848457 (op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur). U kunt ook langskomen bij de balie van Sociale Zaken IJsselgemeenten.

Top