Training en opleiding

HOME  |  Training en opleiding

Training en opleiding

Iedereen die ondersteuning nodig heeft bij het zoeken naar werk, begint met  de training Pleinwerk. Dit is een uitgebreide solliciatietraining waarin ook uw werknemersvaardigheden aan bod komen. Daarnaast verzorgen we regelmatig beroepsgerichte (korte) opleidingen waarmee u daarna aan de slag kunt.

Training Pleinwerk

Als u een uitkering ontvangt en ondersteuning nodig heeft bij het zoeken naar werk, kunt u aangemeld worden voor de training Pleinwerk. Deze training bereidt u voor op sollicitaties en werk.

De training bestaat uit:

  • Sollicitatietraining van 3 dagdelen per week op het Werkplein
  • indien nodig 4-20 uur per week werknemersvaardigheden leren bij Stichting CapelleWerkt

We werken in groepen van 10 tot 14 personen. Pleinwerk duurt maximaal 3 maanden.

De bedoeling is dat u al tijdens de sollicitatietrainingen start bij Stichting CapelleWerkt. Zo traint u uw werknemersvaardigheden of houdt u het werkritme vast. Ondertussen blijft u solliciteren naar passend werk. Zo willen we ervoor zorgen dat u weer snel een baan vindt en zelfstandig in uw eigen levensonderhoud kan voorzien.

Sollicitatietraining

Tijdens de sollicitatietrainingen werkt u aan uw Curriculum Vitae (CV) en leert u een goede sollicitatiebrief schrijven. Verder kijken we naar uw presentatie tijdens sollicitatiegesprekken, behandelen we het zoeken naar passende vacatures en andere sollicitatievaardigheden. Ook houdt u persoonlijke gesprekken met een trainer.

Ervaringen van enkele deelnemers:

“Ik heb 42 jaar gewerkt. Nu moet ik weer solliciteren. Ik heb veel van de sollicitatietraining geleerd. Vroeger begon je op het CV bij het begin, je opleiding, en vervolgde je met de verschillende banen die je had. Nu gaat dat precies andersom. Bovenaan begin je met je laatste werkervaring. Daarna ga je terug in de tijd. Dat is voor werkgevers natuurlijk veel overzichtelijker.”

“Het was erg leerzaam voor mij om op de computer naar werk te zoeken. Ik wist niet hoe dat moest. Daar had ik meer tijd aan willen besteden, want in het begin is dat wel wennen.”

“We hebben elkaar veel geholpen achter de computer. Dat is ook handig van zo’n groepstraining. Ook als je in een rollenspel een sollicitatiegesprek gaat oefenen. Het is wel spannend om dat voor de groep te doen maar je krijgt veel opbouwende kritiek. Daar leer je veel van.”

Werknemersvaardigheden

Naast de sollicitatietrainingen gaan de deelnemers hun werknemersvaardigheden trainen bij de Stichting CapelleWerkt. Waar mogelijk kijken we welke taak bij iemand past. Bijvoorbeeld in de groenvoorziening, in de Meubel- en Kledingbank Goed voor Elkaar!, bij de voedselbank of als bezorger van boodschappen.

Beroepsgerichte opleidingen

Regelmatig organiseren we korte beroepsgerichte opleidingen samen met scholen en werkgevers. Als u uitgenodigd wordt, bent u verplicht te komen.

Bekijk als voorbeeld deze  video's

Top