Zorgverzekering zonder eigen risico (17-12-2018)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Zorgverzekering zonder eigen risico

Zorgverzekering zonder eigen risico (17-12-2018)

Uw gezondheid is natuurlijk erg belangrijk. Een goede zorgverzekering speelt daarbij een grote rol. Ook voor inwoners van Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas met een lager inkomen. Als u jaarlijks hoge zorgkosten heeft is het VGZ Rotterdampakket interessant voor u.

Echtpaar met kind bij tram

De premie

Uw gemeente betaalt iedere maand € 20,- mee aan uw premie. Uw premie is dan € 160,28 per maand. U krijgt deze bijdrage alleen bij het VGZ Rotterdampakket. Niet voor andere zorgverzekeringen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Geen eigen risico

Iedereen in Nederland boven de 18 jaar heeft een verplicht eigen risico van € 385,-. Bij het VGZ Rotterdampakket is het eigen risico meeverzekerd. Uw eigen risico voor 2019 is dan € 0. Zo komt u niet onverwachts voor hoge kosten te staan.

De belangrijkste voordelen van het VGZ Rotterdampakket

• Het VGZ Rotterdampakket is er voor iedereen met veel zorgkosten. Niemand wordt uitgesloten op basis van medische gronden.
  • Veel vergoedingen, bijvoorbeeld voor brillen, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage WMO.
  • VGZ betaalt de nota’s meestal rechtstreeks aan de zorgaanbieder. U hoeft deze dus bijna nooit zelf voor te schieten.
  • Het eigen risico is volledig meeverzekerd. U krijgt hier dus geen aparte rekeningen voor.

Aanmelden kan eenvoudig online of per post

Kijk hiervoor op www.vgz.nl/ijsselgemeenten. Na aanmelding zegt VGZ uw huidige zorgverzekering op.
Kunt u zich niet online aanmelden? Vraag een aanmeldformulier en informatie over de vergoedingen op bij VGZ via 0800 - 8874366. U kunt dit ook bij ons opvragen via 010 – 2848457.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over het VGZ Rotterdampakket? Kijk dan op www.vgz.nl/ijsselgemeenten. Of bel de klantenservice van VGZ via 0800 - 8874366. Op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.30 uur.
Voor hulp bij het aanmelden kunt u ook terecht bij:

Er zijn ook speciale spreekuren. Verdere informatie vindt u op: www.ijsselgemeenten.nl/Collectieve Zorgverzekering 2019.

Aanmelden voor de verzekering kan tot en met 31 december 2018. Dit kan alleen als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar.